Ludovic Orban și Kelemen Hunor, negocieri înaintea moțiunii de cenzură

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Liderul PNL, Ludovic Orban, a avut, marți, o întâlnire cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, în încercarea de a găsi sprijin din partea acestei formațiuni pentru moțiunea de cenzură. 

Membrii Opoziției nu vor sau nu sunt pregătiți să guverneze, în condițiile în care depun moțiunea de cenzură fără să precizeze cine va fi propunerea de premier, cine sunt miniștri și care este viitorul program de guvernare, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, după o întâlnire cu Ludovic Orban.

Kelemen Hunor a declarat, marți, după o întâlnire cu liderul PNL că, matematic, nu se poate schimba situația în acest moment, distanța până la 233 de voturi fiind foarte mare, relatează Mediafax.

"Am avut marți o discuție cu președintele PNL, Ludovic Orban, am discutat și despre șansele moțiunii de cenzură și i-am spus care este concluzia mea, matematic și politic. Matematic, nu putem schimba situația în acest moment, pentru că nu avem cum, nici noi, nici cu noi, nici fără noi. Distanța în voturi, până la 233, este foarte mare iar, pe de altă parte, nu există o ofertă de guvernare, de echipă guvernamentală, iar dacă vrei să convingi oamenii, trebuie să vii cu o ofertă. Chestiunea cu să dăm jos Guvernul și apoi mai vedem chiar nu funcționează nici cu cea mai bună intenție, pentru că dacă vrei să dai jos Guvernul înseamnă că și vrei să guvernezi.

Dacă vrei să guvernezi, înseamnă că ai totul pregătit, dar nu există un premier, nu există o listă de miniștri, fiecare partid din opoziție are câte un program de guvernare, dar nu este unul al opoziției, nu se vede care este majoritatea cu care poți merge la Iohannis și să spui . Din punctul meu de vedere, concluzia nu poate fi alta decât că ei, Opoziția, nu vor sau nu pot sau nu sunt pregătiți să guverneze", a spus Kelemen.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel