Ludovic Orban: Cheltuielile de personal au crescut 26%, iar datoria publică cu 15%

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Ludovic Orban, captura video Digi24
Ludovic Orban, captura video Digi24

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunță că în ultimul trimestru, cheltuielile de personal au crescut 26%, iar datoria publică cu 15%, ceea ce demostrează dezastrul economic în care a ajuns România.

"Ministrul Finanţelor, dând adrese către instituţii publice (...) recunoaşte negru pe alb că nu există resurse financiare suficiente pentru plata salariilor, mai ales pentru ultimul trimestru (perioada octombrie-decembrie 2019 - n.r.). Resursele în zona Educaţiei, inclusiv în zona Internelor, a Sănătăţii, nu sunt suficiente ca să poată să plătească salariile. Şi lucrul ăsta e valabil şi la administraţia locală.

Creşterea cheltuielilor de personal este de 26%. Au crescut cheltuielile cu datoria publică, cu 15%, pentru că ne împrumutăm din ce în ce mai scump, ca să poată să plătească salariile. Asta în condiţiile în care pe investiţii suntem, cred că cu 300 de milioane mai puțin pe investiţii, pe primele patru luni, decât anul trecut. Investiţiile s-au dus din ce în ce mai jos (...) şi în fiecare an a fost un minim alocat invesțiilor. Ori, creşterea economică fără investiții nu există nicăieri în lumea asta", a declarat Ludovic Orban la B1.

Guvernul Dăncilă se împrumută din ce în ce mai mult, dar și din ce în ce mai scump, deși susține că România are o creștere economică fabuloasă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel