Ludovic Orban, "STUPEFIAT" de decizia CNCD: "Preşedintele României este victimă a unei decizii politice"

Andreea Cosma |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, că este „stupefiat” de decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) prin care președintele Klaus IOhannis a fost amendat și spune că CNCD este „cotropit politic”, iar Iohannis - „o victimă”, care „a apărat” Constituția.

Ludovic Orban a declarat că este „stupefiat” de decizia CNCD în cazul președintelui Klaus Iohanjis și spune a spus că amenda de 5.000 de lei pentru sintagma „Jó napot kívánok, PSD!” nu este legală.

„Am rămas stupefiat de decizia de astăzi a așa-zisului Consiliu Național pentru Combaterea Discriminării. O majoritate PSD-UDMR a luat o decizie care nu are nicio legătură cu legea și cu regimul sancționatoriu pentru discriminare. Președintele României este victimă a unei decizii politice care arată clar că toate instituțiile, care sunt cotropite de PSD, iau decizii împotriva Constituției și împotriva legii”, a spus Orban, citat de Mediafax.

Premierul afirmă că, practic, Iohannis nu a discriminat, ci a apărat Constituția și principiul integrității.

„Președintele României a fost sancționat nu pentru că a făcut vreo discriminare, ci a fost sancționat pentru că a acționat în spiritul Constituției apărând un principiu constituțional, principiul integrității, și pentru că a demascat o politică constantă de complicitate a PSD care, pentru a-și atrage sprijinul UDMR, a făcut o serie de compromisuri inacceptabile, votând acte normative în repetate rânduri, cum sunt actele normative prin care practic se instituie obligativitatea utilizării limbilor minorităților peste tot, lăsând să treacă prin adoptare tacită un proiect de lege privind declararea autonomiei așa-zisului Ținut Secuiesc”, a mai spus premierul.

Ludovic Orban a acuzat PSD că „face compromisuri împotriva interesului României” și are „alte înțelegeri, departe de ochii publicului”, dar care s-au văzut în declarațiile unor oficiali maghiari.

„Toate aceste acțiuni ale PSD au arătat în ultimii trei ani de zile că PSD nu apără interesul României, că PSD, pentru a rămâne la putere, a fost capabil să facă orice compromis împotriva interesului României. Cum altfel ar putea fi calificată cedarea la o presiune care a fost pusă în cadrul procedurii de aderare la OECD în care au acceptat condiții care au fost puse de un stat care nu are nicio legătură cu diplomația și care încalcă suveranitatea României, invocând acest pretext: că urmăresc îndepărtarea unei eventuale exercitării a dreptului de veto în cursul procesului de aderare a României la OECD. Nu mai vorbesc de alte și alte înțelegeri, departe de ochii publicului, care s-au văzut în declarațiile unor oficiali maghiari, cum a fost, de exemplu, o declarația că tot gazul care va fi extras de la Marea Neagră va fi achiziționat de o stat vecin, ca și cum gazul respectiv ar fi fost o resursă aflată la dispoziția altui stat decât la dispoziția României. Condam energic acest comportament neconstituțional, ilegal și împotriva interesului național al unor reprezentanți ai PSD, care dețin majoritatea și care au călcat în picioare legea și care au transformat o instituție a statului român care trebuie să apere drepturile cetățenilor într-o instituție aflată la cheremul PSD și care ia decizii în funcție de coloratură politică a celor care se află în structura de conducere a instituției”, a mai spus Ludovic Orban.

Klaus Iohannis a primit amendă 5.000 de lei, de la CNCD, pentru afirmaţiile referitoare la maghiari. Iohannis a acuzat PSD că „vrea să dea Ardealul ungurilor”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel