Consilierul guvernatorului BNR, despre "legea recunoştinţei între generaţii”

StiriDiaspora Team / 4 iul 2019, 16:28 Salveaza PDF Comentarii

O nouă inițiativă legislativă controversată marca PSD, demunită "legea recunoştinţei între generaţii”.

Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, spune că proiectul de lege prin care copiii să fie obligați să-și întrețină părinții și bunicii arată că autorii consideră fie că statul român nu are capacitatea de a face acest lucru, fie că nu are datoria să o facă. În aceste condiții, această lege ar însemna chiar o negare a drepturilor omului de a beneficia de roadele muncii sale așa cum dorește.
Proiectul  legii "recunoştinţei între generaţii” a fost depus de 73 de parlamentari, majoritatea PSD.
"Autorii consideră fie că statul român nu are capacitatea de a face acest lucru, fie că nu are datoria de a face acest lucru, acest din urmă aspect intrând în contradicție cu esența doctrinei social democrate a partidului din care inițiatorii fac parte.

În al doilea rând, înseamnă o negare a drepturilor omului de a beneficia de roadele muncii sale așa cum dorește: nu poți obliga un tânăr să plătească pensie părinților, bunicilor și străbunicilor, naturali sau vitregi, mai ales după ce i-ai obligat, oricum, să plătească impozite în acest scop, pe care și-l asumă statul.

În al treilea rând, este un atac la morala românilor tineri majori, care sunt implicit acuzați de imoralitate din moment ce proiectul de lege presupune implicit că tinerii își neglijează părinții. din nou, unii că știu mai bine relațiile dintre indivizi și nevoile acestora", scrie Lucian Croitoru pe pagina de Facebook.

 

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy