Luare de ostatici la Paris, în Franța: Atacatorul, fost magistrat, cere să discute cu ministrul Justiţiei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un individ înarmat cu un cuţit a luat ostatice două persoane, luni după-amiază, într-un magazin din Paris, agresorul cerând să discute cu ministrul francez al Justiţiei, Eric Dupond-Moretti.

Individul are aproximativ 50 de ani şi, potrivit autorităţilor franceze, suferă de afecţiuni mentale. El a luat ostatice două femei într-un magazin situat în zona Aligre, în cartierul Bastilia din Paris.

Agenția France-Presse a aflat de la o sursă din cadrul poliției că un individ ținea două femei sub amenințarea armei.

"Agresorul, cunoscut cu probleme psihice, vrea să discute cu ministrul Justiţiei, Eric Dupond-Moretti", a declarat un oficial din cadrul Poliţiei pentru cotidianul Le Figaro. Sursa din cadrul poliției a exclus posibilitatea unui act terorist. Bărbatul, "în vârstă de aproximativ 50 de ani", le ține pe cele două femei "într-un magazin" din cartierul Bastilia. "Este un magazin de feronerie", potrivit sursei poliției. Bărbatul a fost identificat ca fiind de origine tunisiană. El ar fi fost magistrat în țara sa până în 2011.

Numeroase echipaje de poliţie au intervenit la locul incidentului şi a fost creat un larg perimetru de securitate. Autorităţile poartă negocieri pentru eliberarea ostaticilor.

Cunoscut în cartier pentru problemele sale psihiatrice, luătorul de ostatici ar fi cerut să îl vadă pe Eric Dupond-Moretti, ministrul Justiției. Potrivit Europe 1, ministrul justiției i-a informat pe negociatori că se află la dispoziția acestora. Brigada de cercetare și intervenție se află la fața locului. Primul adjunct al primarului Parisului, Emmanuel Grégoire, a anunțat că se va deplasa la fața locului.

Un mare perimetru de securitate a fost instituit "între Faubourg-Saint-Antoine și rue Crozatier", potrivit lui Samuel, un locuitor din zonă intervievat de AFP, adăugând că un hotel și-a închis ușile. Au fost mobilizate zeci de mașini de poliție, motocicliști, soldați Vigipirate și camionul BRI, a adăugat martorul.

La cererea suspectului, Sylvie Noachovitch, avocata lui Omar Raddad, a fost pusă în legătură cu luatorul de ostatici, după cum a dezvăluit BFMTV. O anchetă a fost deschisă, în special sub acuzația de "sechestrare" și a fost încredințată secției de poliție din arondismentul 12, a confirmat Parchetul din Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel