LOVITURĂ pentru Băsescu! Și-a pierdut cetățenia

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Curtea Supremă de Justiţie Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) de la Chişinău a respins miercuri recursul înaintat de avocaţii fostului preşedinte al României, astfel că Traian Băsescu pierde definitiv cetățenia Republicii Moldova.

Traian Băsescu a pierdut cetăţenia Republicii Moldova, după ce Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) de la Chişinău a respins miercuri recursul înaintat de avocaţii fostului preşedinte al României, informează Radio Chişinău şi Deschide.md.

CSJ a menţinut astfel decizia Curţii de Apel Chişinău din 10 mai 2018, prin care a fost lăsat în vigoare decretul de anulare a cetăţeniei.

Totuşi, miercuri seara, la ora 18:29, CSJ luase decizia de a amâna pentru data de 14 noiembrie pronunţarea verdictului în acest dosar, iar ulterior, peste câteva ore, la 21:12, a publicat decizia de respingere a recursului, precizează Radio Chişinău.

Traian Băsescu a primit cetăţenia Republicii Moldova în 2016, dar în 2017 preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a retras-o, la scurt timp după ce şi-a preluat mandatul. Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Igor Dodon, însă atât prima instanţă, cât şi Curtea de apel au respins cererea fostului preşedinte român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel