LOVITURĂ dată de eMag pe piața din România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
mâncare
mâncare

EMag a cumpărat un pachet majoritar de acțiuni al unei firme românești care livrează mâncare.

Platforma de comeț online eMag a achiziționat un pachet majoritar de acțiuni din firma românească EuCeMananc, ce activează în domeniul livrărilor de mâncare de la restaurante, la comandă online.  

„Această modalitate de comandă se va dezvolta foarte mult, din ce în ce mai mulți clienți preferă să comande mâncare online, iar noi vrem să ajutăm EuCeMananc să devină lider calitativ pe acest segment”, a spus Iulian Stanciu, CEO eMAG, într-un comunicat de presă al companiei, citat de Mediafax.

eMAG va avea 54% din acțiuni din EuCeMananc, însă fondatorii EuCeMananc vor conduce în continuare afacerea de livrare. Antreprenorii care au fondat compania și care vor conduce dezvoltarea sunt Alin Șerban, CEO, Mihai Brenda, COO și Laurențiu Duță, CTO, creatorul platformei.

Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită de cele două părți.

Platforma EuCeMananc reunește în prezent ofertele a peste 600 de restaurante din 18 orașe precum București, Timișoara, Oradea, Arad, Brașov și Iași.

La rândul său, eMag este controlat de fondul de investiții sud-african Naspers, cu afaceri mari în comerțul online. Platforma de comerț online a fost deschisă în anul 2001 de trei antreprenori: Radu Apostolescu, Dan Teodosescu și Bogdan Vlad. După preluarea de către Naspers, doar Iulian Stanciu a mai rămas acționar eMag

Magazinul online românesc a crescut destul de rapid mai ales după ce pachetul majoritar de acțiuni a fost cumpărat de Asesoft Distribution, companie controlată atunci de Iulian Stanciu (director general) și de omul de afaceri Sebastian Ghiță, de numele căruia sunt legate o și serie întreagă de controverse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel