Liz Truss a anunțat astăzi că o serie de reduceri de taxe și alte bonusuri vor fi introduse vineri

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Liz Truss a anunțat astăzi că o serie de reduceri de impozite și alte bonusuri vor fi introduse vineri, în timp ce a promis să mărească "plăcinta" pentru a stimula economia britanică aflată în urmă.

Înaintea unui mini-buget menit să relanseze creșterea economică a Marii Britanii, Liz Truss a promis că va lua măsuri "nepopulare", la începutul primei sale vizite în străinătate în calitate de prim-ministru.

Vorbind din vârful Empire State Building, cu priveliștea impunătoare a New York-ului în spatele ei, ea a confirmat că Kwasi Kwarteng va anula creșterea de 1,25% a contribuției la asigurările naționale (NICS) din aprilie, menită să plătească pentru extinderea NHS și a asistenței sociale pentru adulți.

 

O creștere a impozitului pe profit pregătită de guvernul lui Boris Johnson va fi anulată

 

Pe lângă aceste măsuri, care au fost luate de mult timp, ea a confirmat, de asemenea, că plafonul pentru bonusurile din City va fi eliminat.

Premierul i-a atacat pe criticii acestei măsuri, care au spus că îi ajută mai mult pe cei mai înstăriți decât pe cei săraci, care sunt cei mai afectați de criza costului vieții.

În cadrul unei serii de interviuri acordate presei, ea i-a respins ca fiind "interese personale" și a declarat că este hotărâtă să mărească "mărimea plăcintei" prin stimularea creșterii economice, chiar dacă, inițial, cei bogați vor beneficia mai mult. 

A existat chiar un indiciu că reducerile de impozite ar putea fi mai mari în viitor, ratele fiind încă în curs de revizuire. 

 

Truss se va confrunta mâine cu o primă întâlnire tensionată cu Joe Biden

 

Dar Truss se va confrunta mâine cu o primă întâlnire potențial tensionată cu Joe Biden, după ce președintele american a criticat pe Twitter "economia de tip trickle-down".

Deși cuvintele lui Biden se adresau, fără îndoială, unui public intern, cei doi lideri par să prezinte mesaje foarte diferite.

În cadrul unei runde de interviuri cu televiziunile, dna Truss a fost întrebată de Sky News dacă este pregătită să fie nepopulară.

„Da, da, sunt”, a răspuns ea.

„Ceea ce este important pentru mine este să creștem economia britanică, pentru că asta este ceea ce va aduce în cele din urmă salarii mai mari, mai multe investiții în orașele din întreaga țară. Asta este ceea ce va aduce în cele din urmă mai mulți bani în buzunarele oamenilor.

Pentru a obține această creștere economică, Marea Britanie trebuie să fie competitivă. Dacă mărim taxele, dacă avem taxe arbitrare pentru companiile energetice, dacă avem un impozit pe profit ridicat, nu vom obține investiții și creștere economică.”

 

Criticii politicilor sale au avertizat că reducerile generale de impozite ar putea avantaja mai mult pe cei bogați decât restul societății

 

Truss a acceptat că acesta ar fi efectul inițial, dar a respins criticile de nedreptate.

„Nu accept acest argument că reducerea taxelor este cumva nedreaptă”, a declarat ea pentru Sky.

„Ceea ce știm este că persoanele cu venituri mai mari plătesc în general mai multe impozite, astfel încât atunci când reduci impozitele există adesea un beneficiu disproporționat pentru că acele persoane plătesc mai multe impozite în primul rând.

Ar trebui să ne stabilim politica fiscală pe baza a ceea ce va ajuta țara noastră să devină de succes. Ceea ce va duce la o economie de care să beneficieze toată lumea din țara noastră. Ceea ce nu accept este ideea că reducerile de taxe pentru întreprinderi nu ajută oamenii în general”, conform Daily Mail.

 

Truss va anula majorarea asigurărilor naționale și va elimina creșterea planificată a impozitului pe profit

 

Truss a confirmat pentru BBC că va anula majorarea asigurărilor naționale și va elimina creșterea planificată a impozitului pe profit, care au fost politicile administrației lui Boris Johnson.

„Voi lucra întotdeauna pentru a mă asigura că îi ajutăm pe cei care se luptă. De aceea am luat măsurile pe care le-am luat cu privire la facturile la energie, pentru că nu am vrut să vedem gospodării care se confruntă cu facturi inaccesibile”, a spus ea.

„Și de aceea vom lua măsurile privind asigurarea națională, inversând și această creștere. Deci, da, trebuie să luăm decizii dificile pentru a ne îndrepta economia. Trebuie să ne uităm la toate ratele de impozitare. Astfel, impozitul pe profit trebuie să fie competitiv față de alte țări pentru a putea atrage aceste investiții.”

 

Truss: Majorarea facturilor la energie este un preț care merită plătit pentru a-l combate pe Vladimir Putin

 

Premierul, care se află la New York pentru Adunarea Generală a ONU, a precizat că 'securitatea pe termen lung' împotriva Rusiei are prioritate față de durerea imediată a creșterii costurilor la gaz.

Truss a continuat: „Taxele mai mici duc la creștere economică, nu am nicio îndoială în această privință. Acum, există, desigur, și alte măsuri pe care trebuie să le luăm pentru a stimula creșterea economică. În timpul campaniei, am vorbit despre accelerarea proiectelor de creștere economică, despre fixarea benzii largi mobile, despre arterele economiei - trebuie să facem și asta.

Dar având cele mai mari taxe din ultimii 70 de ani și majorând impozitul pe profit într-un moment în care încercăm să atragem investiții în această țară, nu vom asigura creșterea economică. Trebuie să fim competitivi”.

Premierul a anunțat deja o politică extrem de costisitoare pentru ca guvernul să finanțeze înghețarea facturilor medii anuale ale gospodăriilor la 2.500 de lire sterline timp de doi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel