ȘOC. Liviu Dragnea dă în JUDECATĂ Înalta Curte

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Decizie șoc luată de Dragnea. Șeful PSD dă în judecată Curtea Supremă pentru modul în care sunt formate completele de cinci judecători.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a contestat la Curtea de Apel București decizia Colegiului de conducere al Inaltei Curți în cazul constituirii completului de 5 judecatori care judecă apelul împotriva sentinței sale de condamnare.

Controversele privind formarea completelor de 5 judecători de la instanţa supremă au început după ce a intrat în vigoare legea 304, de modificare a legii de organizare judiciară. Aceasta prevede că vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi preşedintele Secţiei Penale nu mai conduc completele de 5 judecători, ci toţi magistraţii din complet sunt traşi la sorţi.

Colegiul de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, în şedinţa din 4 septembrie 2018, să nu aplice noile prevederi ale Legii 304/2004, în privinţa reconfigurării completelor de 5 judecători.

Decizia Colegiului de Conducere a ÎCCJ a fost luată cu o opinie separată, un judecător fiind de părere că noile norme sunt de imediată aplicare.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel