Liviu Avram: "Herr Prezidente, ne-ai trişat..."

Andreea Cosma |
Data publicării:
Liviu Avram
Liviu Avram

După ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat temele pentru referendum, au apărut şi primele comentarii legate de acest subiect. Jurnalistul Liviu Avram susţine că propunerile venite de la şeful statului nu o să ajute prea mult demersul, ci din contră.

Liviu Avram a scris un mesaj pe contul său de socializare, la scurt timp după declaraţiile preşedintelui.

"Herr Prezidente, ne-ai trișat...

1. Fără amnistie și grațiere: inutilă. Nimeni nu mai vorbește de așa ceva de un an și jumătate. Sunt mijloace mai subtile de a-i scăpa pe ticăloși, cum ar fi reducerea pedepselor și a termenelor de prescripție.

2. Fără ordonanțe de urgență în zona infracțiunilor și pedepselor: insuficientă. Și dacă porcăriile în această zonă se fac nu prin OUG, ci prin lege, în Parlament, nouă la ce ne folosește chestia asta? Aici ai lăsat o portiță pentru care pesediștii ar trebui să te pupe pe frunte.

3. Posibilitatea ca și alte instituții să atace OUG la Curtea Constituțională: iluzorie. Asta cere o modificare legislativă, pe care Parlamentul nu este obligat să o facă, întrucât referendumul este consultativ.

Cam asta e, îmi pare nespus de rău că după doi ani de reflecție, asta e tot ce-a putut scoate președintele", a scris Liviu Avram pe contul său de Facebook.

Astăzi, Klaus Iohannis a anunțat că cele două teme propuse Parlamentului pentru referendum sunt "Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupţie şi "Interzicerea adoptării de către Guvern a Ordonanțelor de Urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități Constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la Ordonanțe".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel