Liderul ALDE, Verhofstadt SCRISOARE DURĂ pentru Tăriceanu: Dragă, Căline

Narcis Popa |
Data publicării:

Liderul ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, i-a trimis o scrisoare foarte dură lui Călin Popescu Tăriceanu. Acesta îi dă un ultimatum lui Tăriceanu prin care îi cere să răspundă dacă va da curs recomandărilor Comisiei de la Veneția, în privința modificărilor legilor justiției și codurilor penale, conform scrisorii prezentate de G4media.

Iată conținutul scrisorii, conform G4Media.ro. 

"Dragă Căline, îți mulțumesc pentru scrisoarea pe care mi-a trimis-o în urma rezoluției privind statul de drept din România, adoptată săptămâna trecută de Parlamentul European, cu suportul a două treimi din grupul ALDE. Am fost surprins de plângerea ta că textul rezoluției a fost pregătit "fără consultări", că s-a bazat pe informații "părtinitoare", că Parlamentului European "se dedă unei practici de acuzare publică".


Așa cum bine știi, lucrurile stau exact invers: rezoluția a fost rezultatul unei consultări aprofundate atât între interlocutorii Parlamentului European și Guvernul român, cât și între grupul ALDE și partidul pe care îl conduci.

În cadrul tuturor întâlnirilor pe care le-am avut cu tine și cu reprezentanții Guvernului român, mesajul nostru a fost același: România a ajuns la o răscruce. Există câteva modificări legislative care generează îngrijorări grave în legătură cu compatibilitatea lor cu sistemul de control și echilibru și cu statul de drept. Această concluzie nu este făcută din perspectiva noastră – părtinitoare -, ci se bazează pe o analiză atentă a Comisiei de la Veneția, un organ consultativ al Consiliului Europei compus din experți independenți în domeniul constituțional și respectați de guvernele de pe tot continentul.


Din acest punct de răscruce, Guvernul României poate alege să o ia pe calea iliberală, să folosească actuala majoritate parlamentară pentru a modifica legislația de bază și pentru a înlătura sistemul de control și echilibru cu scopul de a obține foloase partizane proprii și pentru a pune fundamentul ca România să devină un stat iliberal.
Sau, Guvernul poate alege calea implementării recomandărilor Comisiei de la Veneția. Alegând această cale, Guvernul poate readuce vitalitatea, coerența și stabilitatea societății românești și-i poate consolida locul în cadrul Uniunii Europene și, în cazul tău, în familia ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel