Lideri ai Partidului Conservator îi cer premierului Boris Johnson să demisioneze

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Premierul britanic, Boris Johnson, este supus presiunilor pentru a-şi prezenta demisia, fiind contestat de lideri ai Partidului Conservator, după ce a recunoscut că a participat la o petrecere în grădina reşedinţei oficiale în timpul carantinei generale din 2020.

Boris Johnson a prezentat scuze pentru modul în care a organizat evenimentul din grădina de la Downing Street în mai 2020, a declarat că înţelege "furia publică", dar a semnalat că nu vrea să demisioneze. Mai mulţi membri ai Guvernului, inclusiv vicepremierul Dominic Raab, au anunţat că îl susţin pe Boris Johnson.

Însă lideri ai Partidului Conservator, printre care Douglas Ross, William Wragg şi Caroline Nokes, îi cer să demisioneze, conform BBC News. Douglas Ross, liderul filialei din Scoţia a Partidului Conservator, a declarat că a avut "o conversaţie dificilă" cu Boris Johnson după ce şi-a prezentat scuze miercuri în Camera Comunelor.

Douglas Ross a anunţat că va sesiza Comitetul 1922 al Partidului Conservator, care organizează scrutine interne pentru desemnarea liderului formaţiunii. "Este prim-ministru. Guvernul lui a instituit regulile antiepidemice şi trebuie să fie tras la răspundere pentru propriile acţiuni", a declarat Douglas Ross. Sunt necesare 54 de semnături ale deputaţilor conservatori pentru iniţierea de către Comitetul 1922 a procedurii retragerii încrederii liderului formaţiunii şi premierului.

Aproximativ 30 de persoane au participat la petrecerea din 20 mai 2020, iar premierul Boris Johnson susţine că s-a aflat la eveniment 25 de minute "pentru a le mulţumi subordonaţilor" pentru activitatea intensă din timpul pandemiei. Johnson crede că a fost vorba despre "un eveniment de lucru". "Privind în urmă acum, cred că ar fi trebuit să găsesc alt mod de a le mulţumi şi ar fi trebuit să recunosc că, deşi din punct tehnic au fost respectate regulile, milioane şi milioane de oameni nu văd lucrurile în acelaşi fel", a admis Boris Johnson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel