Liberalii vor asista la votul moțiunii de cenzură. Ce planuri au dacă sunt „scoși” de la guvernare

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Liberalii iau în calcul varianta unei guvernări minoritare
Liberalii iau în calcul varianta unei guvernări minoritare

Liberalii au stabilit că vor fi prezenți în sală,  mâine, 5 octombrie, când moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi supusă votului Parlamentului. Inițial, reprezentanții PNL au transmis că nu vor fi prezenți la „circul PSD-AUR”.

Reprezentanții PNL au susținut o ședință de urgență, prin care au restabilit ce strategie adoptă la votul moțiunii de cenzură depusă de PSD și susținută de USR-PLUS, AUR.

Liberalii spun că vor fi prezenți în sală, dar nu vor vota moțiunea, în mod evident, transmite Antena 3. Premierul Florin Cîțu a spus că nu intenționează să-și dea demisia sub nicio formă, iar în cazul în care moțiunea de cenzură va fi votată, iar Guvernul Cîțu va pica, liberalii spun că așteaptă ca președintele Iohannis să convoace partidele la negocieri.

Fostul partener de coaliție al PNL, USR-PLUS, prin vocea președintelui Dacian Cioloș consideră că formațiunea pe care o reprezintă poate numi oricând un premier.

USR-PLUS spune că s-ar întoarce la guvernare cu o singură condiție: Florin Cîțu să nu mai fie premier. De partea PNL, la acest moment, a rămas doar UDMR, care a anunțat că nu va vota moțiunea de cenzură.

Aceasta va fi votată, mâine, 5 octombrie, la ora 12.00.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel