Legi Justiție. Cioloș: Modificările trebuie ABROGATE

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul premier Dacian Cioloş este de părere că toate modificările aduse în ultimii aproape doi ani legislaţiei din domeniul justiţiei trebuie abrogate.

Toate modificările aduse în ultimii aproape doi ani legislaţiei din domeniul justiţiei trebuie abrogate, consideră fostul premier Dacian Cioloş, preşedintele fondator al Mişcării România Împreună, care apreciază că este bine că preşedintele Klaus Iohannis a chemat partidele la consultări pe tema legilor justiţiei după opinia Comisiei de la Veneţia.

"Avem de aproape doi ani de zile încercări de modificări forţate sau prin ordonanţă de urgenţă sau pui în Parlament fără dezbateri pe lucruri care nu aşază justiţia mai bine, ci o destabilizează. Şi asta n-o spun eu, o spun profesioniştii din justiţia din România care n-au fost consultaţi (...), mai mult, o spune instituţia cu cea mai mare credibilitate în capacitatea obiectivă de a aprecia nişte modificări în justiţia unui stat, o spune Comisia de la Veneţia. (...) În momentul ăsta nici nu prea mai ai ce să discuţi legat de intenţia sau de credibilitatea celor care vor să modifice o legislaţie la nivel naţional. Şi atunci, tot ceea ce a fost modificat de un an şi ceva trebuie abrogat (...), pur şi simplu, tehnic, proiectele legislative respective - abrogate în Parlament şi început o discuţie pe fond legat de ce merge şi ce nu merge şi ce trebuie corectat, dar cu oameni oneşti, în primul rând", a afirmat Dacian Cioloş luni seara, la TVR.

Întrebat dacă în România justiţia funcţionează perfect, Cioloş a răspuns că "nu funcţionează niciunde perfect justiţia, ajustările pot fi făcute, dar ajustările nu sunt făcute de oameni care sunt certaţi cu legea şi care ajung la putere".

Dacian Cioloş a punctat că este bine că preşedintele cheamă partidele la consultări după opinia Comisiei de la Veneţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel