Augustin Lazăr și C. Tarcea, întâlnire cu președintele Iohannis. Mesaj pentru tinerii magistrați: Progresul făcut nu e ceva câștigat definitiv

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește cu tinerii magistrați. La această reuniune sunt prezenți și procurorul general Augustin Lazăr și președinta Înaltei Curți, Cristina Tarcea, dar și reprezentanți ai CSM.

Iohannis a declarat că îi face plăcere să se întâlnească cu absolvenții Institutului Național de Magistratură și le-a urat bun venit în profesie.

"Din acest moment sunteți apărătorii legii și ai dreptății. Spun acest lucru convins fiind ca trebuie să contribuie la consolidarea valorilor fundamentale ale României moderne", a spus președintele.

Klaus Iohannis le-a mai transmis că trebuie să fie pregătiți să facă față presiunilor unor politicieni.

"Tăria de caracter, moralitatea și profesionalismul vă vor fi puse nu o dată la încercare. Trebuie să fiți pregătiți să faceți față presiunilor și asalturilor unor politicieni asupra sistemului de justiție.

Vedem de doi ani de zile cum legi fundamentale se modifică în funcție de interesul unora sau altora ajunși vremelnic în funcții importante. Progresul făcut nu e ceva câștigat definitiv, ci presupune un efort continuu din partea noastră a tuturor. Menținerea cursului democratic al României depinde și de puterea dvs de a rămâne fideli misiunii. Democrația se apără zi de zi", le-a spus președintele.

Stire in curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel