Lava Cake, sau tortul de ciocolată topită. O rețetă simplă și delicioasă care se topește în farfurie

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Lava Cake, sau tortul de ciocolată topită. O rețetă simplă și delicioasă care se topește în farfurie
Lava Cake, sau tortul de ciocolată topită. O rețetă simplă și delicioasă care se topește în farfurie

Lava cake, sau tortul de ciocolată topită, este un desert popular care combină elementele unui tort de ciocolată și un sufle. Numele său este dat de interiorul plin de ciocolată lichidă și este, de asemenea, cunoscut sub numele de moelleux de ciocolată, tort de lavă de ciocolată sau pur și simplu tort de lavă.

SFATURI PENTRU PREPARARE
Înainte de a trece la modul de preparare, este important să menționăm câteva aspecte care fac tortul mult mai bun. Astfel, este de preferat să folosiți o ciocolată de înaltă calitate. Aceasta este aroma principală și veți simți diferența atunci când folosiți un ingredient mai bun. De asemenea, timpul de coacere se va schimba în funcție de mărimea vaselor de copt și de particularitățile cuptorului tău, așa că este o idee bună să faci un test înainte de a servi aceste prăjituri la o cină. În plus, încercați să adăugați o aromă care vă place, cum ar fi coaja de portocală, de zmeură sau un strop de caramel, pentru un gust mai bun. 

De asemenea, există un secret pentru ca tortul sa fie încălzit în interior, fără să se întărească complet. Cheia este să coaceți doar până când părțile laterale sunt închegate, dar interiorul este încă topit. În aceste prăjituri se folosește o cantitate foarte mică de făină, ceea ce dă o textură cremoasă și bogată.

În plus, cea mai bună parte constă în faptul că puteți reîncălzi această prăjitură cu ciocolată, punând-o în cuptor cu susul în jos pe o foaie de copt la 350 de grade timp de 10 minute.

INGREDIENTE:
▢1/2 cană de unt nesărat
▢6 oz de ciocolată dulce-amăruie
▢2 ouă
▢2 gălbenușuri de ou
▢1/4 cană de zahăr
▢1 vârf de cuțit de sare
▢2 linguri de făină

Cum se prepară prăjitura?


Pentru început, se toacă șase grame de ciocolată, apoi se transferă împreună cu untul într-un bol și se încălzește totul. Este important să continuați să amestecați până când consistența ingredientelor este una omogenă.

Bateți 2 ouă și 2 gălbenușuri cu un praf de sare, apoi adăugați 1/4 cană de zahăr și amestecați într-un mixer vertical până când capătă o culoare galben deschis și o textură mai groasă. În acest moment, este indicat să încorporați ciocolata. Se adaugă făina și se amestecă. Se transferă aluatul în formele unse, tapetate cu unt și presărate cu făină.
Coaceți totul la 450 de grade pentru aproximativ 6-8 minute.Lăsați-le să stea un minut înainte de a le transfera pe o farfurie de desert. Presărați puțin cu zahăr pudră și apoi savurați!

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel