Lasagna cu spanac și tofu. O rețetă minunată de post pentru un prânz gătit

Alexandra Curtache / 28 Martie, 13:26
Lasagna cu spanac și tofu. O rețetă minunată de post pentru un prânz gătit
Lasagna cu spanac și tofu. O rețetă minunată de post pentru un prânz gătit

Preparatele de post pot fi cu adevărat gustoase și sănătoase dacă îți place să gătești. Decât să cumperi din comerț tot felul e produse procesate, mai bine îți pui șorțul și încerci să gătești ceva gustos și muuult mai sănătos chiar tu! Lasagna cu spanac și tofu este un adevărat deliciu culinar!

Lasgna cu spanac și tofu este un fel de mâncare pe care îl gătești o dată și după îl poți consuma mai multe zile la rând. Astfel ai parte și de un prânz cald și de mai puține zile în bucătărie. Este extrem de sănătoasă și s-ar putea chiar să îți placă mai mult decât lasgna originală. În plus, spanacul este o legumă plină de vitamine pe care ar trebui să o integrăm cât mai mult în alimentația noastră!

 

Lasagna cu spanac și tofu - Ingrediente

 

- 500 g lasagna integrală

- 3 căni tofu

- 1 lingură condiment Vito

- 3 linguri semințe de susan

- 6 linguri fulgi de drojdie (opțional)

- 1/2 kg spanac, tăiat mărunt

- 3-4 linguri mărar verde, tăiat mărunt

- 1 litru de suc de roșii

- 2 căni pastă de roșii

- 2 cepe mari, tăiate mărunt

- 1 căpățână de usturoi

- 1 lingură busuioc uscat

- 1 linguriță oregano

- 1-2 linguri miere

- 1 linguriță suc de lămâie

- 2 linguri de ulei

- 1/2 linguriță de sare

 

Lasagna cu spanac și tofu - Mod de preparare

 

Se fierb pastele făinoase în apă cu puțină sare, se scurg și se lasă la o parte. Se pun semințele de susan într-o tavă și se coc puțin la cuptor. Atenție, să nu se coacă prea tare, căci devin amare.

Apoi se zdrobesc în râșnița de cafea și se amestecă într-u bol, cu tofu (brânza de soia), fulgii de drojdie, condimentul Vito, mărarul, spanacul și sarea, după gust. Se lasă și această compoziție la o parte.

Separat, se pun la călit ceapa și usturoiul în puțină apă și cele duă linguri de ulei. Se adaugă sucul de roșii, pasta de roșii, sarea, sucul de lămâie, mierea, busuiocul și oregano.

Se lasă sosul să fiarbă 5-6 minute. Într-o tavă se așează un strat de sos, peste care se pun: un strat de lasagna, un strat din compoziția de tofu cu spanac. Se repetă straturile, în așa fel încât ultimul strat să fie cel de sos.

Se dă la cuptor tava acoperită cu folie de aluminiu, pentru 25 de minute, apoi se descoperă și se mai lasă la cuptor încă 5 minute.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.1.0