La fel de revigorant precum cafeaua: Patru băuturi sănătoase care te trezesc la viață

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
La fel de revigorant precum cafeaua: Patru băuturi sănătoase care te trezesc la viață
La fel de revigorant precum cafeaua: Patru băuturi sănătoase care te trezesc la viață

Numeroase studii vorbesc în favoarea cafelei. Cantități mici de cafea pot avea efecte pozitive asupra mai multor organe. Însă uneori este complet contraindicată anumitor categorii de persoane. Iată patru alternative de băuturi sănătoase care te trezesc la viață la fel cum o face magica licoare cu cofeină.

Peste tot în lume, oamenii beau cafea dimineața pentru a alunga somnul și pentru a stimula energia. Cafeaua nu este singura modalitate de a te trezi și de a te înviora, spun experții, iar unele persoane au contraindicații la această băutură, în timp ce altora pur și simplu nu le place. În acest caz, puteți încerca câteva alternative. Iată ce altceva puteți face pentru a evita să vă simțiți leneși și somnoroși.

 

La fel de revigorant precum cafeaua: Patru băuturi sănătoase care te trezesc la viață

 

Matcha


Acesta este un ceai verde japonez care a fost măcinat sub formă de pulbere. O ceașcă din această băutură are aceeași cantitate de cofeină ca și cafeaua. Ceaiul verde are un gust dulce și o notă de amărăciune. Prelucrarea corectă a frunzelor de ceai păstrează la maximum vitaminele și mineralele benefice pentru organism. Potrivit revistei Molecules, proprietățile de promovare a sănătății ale matcha sunt atribuite conținutului său ridicat de substanțe antioxidante și antiinflamatorii. Ceaiul trebuie preparat cu apă fierbinte, dar nu cu apă clocotită, scrie Usa.One.

 

Cicoare


Este un înlocuitor popular al cafelei. Pe lângă faptul că te revigorează, are un efect pozitiv asupra siluetei tale. Nu are calorii, este bine absorbit de organism și suprimă pofta de mâncare. Cicoarea nu conține cofeină și are un efect revigorant asupra organismului. Potrivit cercetărilor, cicoarea are proprietăți antiinflamatorii, detoxifiante, de curățare a sângelui și antioxidante. De asemenea, promovează dezvoltarea și menținerea microbiotei intestinale normale.

Carob


Aceasta este pulpa uscată a fructului de carob (roșcove), care conține aproape 40% carbohidrați. O băutură pe bază de lapte preparată cu carob este asemănătoare cu o băutură de cacao, dar mai dulce. Nu se poate adăuga zahăr pentru a o face o opțiune dietetică. Cantitatea mare de vitamina A oferă un impuls de energie. Carobul poate avea, de asemenea, un efect gastro-protector.

Masala


O băutură originară din India. Se prepară cu ceai negru și lapte și un amestec de condimente precum scorțișoară, cuișoare, fenicul și cardamom. De asemenea, în băutură se pot adăuga migdale, nucșoară și rădăcină de lemn dulce. Este, de asemenea, un ceai revigorant pentru întreaga zi. De asemenea, are efecte pozitive asupra sistemului digestiv și ajută la protejarea organismului de viruși.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel