Kovesi, după un an la conducerea Parchetului European: "Avem viteză supersonică. Am confiscat bunuri de 216 milioane de euro"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Laura Codruța Kovesi a acordat un interviu publicației elene Efsyn în care a vorbit despre activitatea Parchetului European după un an de la înființare. 

Se împlinește un an astăzi de la intrarea în funcțiune a Parchetului European (EPPO), instituția paneuropeană de investigare a fraudelor care implică fonduri europene și TVA. Publicația Efsyn a vorbit cu românca ce a fost caracterizată drept „țarina UE pentru combaterea fraudei”.

"În decurs de un an am înregistrat și analizat peste 4.000 de sesizări de infracțiuni, am demarat până acum 929 de anchete și am procedat la sechestrarea de bunuri în valoare de peste 216 milioane de euro. Demonstrăm valoarea adăugată a serviciului nostru prin anchetele cu privire la crima organizată", a spune Laura Codruța Kovesi în interviu.

"Am început cu o viteză supersonică"

 

"Cred că am dovedit deja valoarea adăugată a serviciului nostru. Toată lumea se aștepta ca Parchetul European să înceapă încet-încet, pas cu pas, să ne creștem activitatea în ani de zile. Dar pot spune că am început cu o viteză supersonică, după părerea mea, pe baza datelor statistice, în special în ceea ce privește investigațiile transfrontaliere și principala noastră competență în combaterea crimei organizate

Am înregistrat și analizat peste 4.000 de sesizări de infracțiuni, am demarat până acum 929 de anchete. Și am sechestrat bunuri în valoare de peste 216 milioane de euro. Dar, după cum spuneam, cele mai mari realizări ale Parchetului sunt două lucruri cheie: că demonstrăm că am început să protejăm lumea. Și dovedim valoarea adăugată a serviciului nostru în investigațiile transfrontaliere și de crimă organizată. Avem 35 de birouri în 22 de state membre", mai spune Kovesi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel