Iohannis: Nu-mi doresc ca Dragnea să se teamă de mine, ci de ROMÂNI. Cum vrea un INFRACTOR condamnat de două ori să fie credibil

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Președinte Klaus Iohannis a declarat că Liviu Dragnea ar trebui să se teamă de români și că e de părere ca ”infractorul” Dragnea ”trebuie să se retragă, să dispară din viața publică”

”Nici nu-mi doresc să se teamă de mine, eu mi-aș dori să se teamă de români.Eu m-am exprimat de prea multe ori despre aceste chestiuni ca să mă aștept să mai țină Dragnea cont de ceea ce îi transmit, via media. În continuare, sunt de părere că ar trebui să se retragă de tot din politică. Deci, Dragnea, după a doua condamnare, ar trebui să dispară pur şi simplu din viața publică românească. Aşa s-ar întâmpla în absolut orice țară chiar cu o democrație incipientă din lume. Că la noi nu se întâmplă, are două aspecte. Că Dragnea nu se retrage, nu se retrage, aşa gândește el. Însă, partea care mi se pare că este încă un pic mai gravă este că partidul PSD nu-şi dă seama că trebuie să îl trimită pe Dragnea acasă. Practic, acum, suntem în faza total nepotrivită și nefericită în care un partid întreg și cel mai mare partid din România, se constituie într-un grup de presiune sau grup de lobby pentru un infractor.

Gesturile politice nu se fac la decizii finale, am mai comentat aceste chestiuni. În politică nu trebuie să aștepți până la ultima, ultima condamnare. Sigur, orice persoană are dreptul să se considere nevinovată, să fie considerată nevinovată în sens constituțional, în sens juridic. Dar, în politică, este nevoie de oameni asupra cărora nu planează nicio suspiciune.

Cum vrea un infractor condamnat de două ori, o dată pentru referendum, acum în prima instanță, pentru cred că instigare la abuz în serviciu, cred că bine am reținut, cum crede că poate să fie credibil și cum crede că poate să fie un exemplu pentru România? Aici vorbim și despre moralitate. Deci, politica nu este doar despre aspecte juridice, politica este despre moralitate. Cum să conducă un om România, care este condamnat în două dosare penale.

Ce credibilitate poate să mai aibă România în astfel de circumstanțe? S-a lucrat în ultimii 30 de ani foarte mult, în România, în diplomație, în economie peste tot, pentru a ajunge și noi în rând cu lumea. Și am ajuns destul de bine în rând cu lumea. Acum, cu acest comportament pe care l-aș numi de-a dreptul irațional și din partea lui Dragnea, dar și din partea conducerii PSD, care îl sprijină și care îl ține acolo, cu acest comportament irațional, iliberal, nedemocratic.

Practic, suntem aruncați înapoi cu mulți ani. România își pierde respectul pe care îl câștigase greu și în Europa, și în lume, investitorii își pierd toată încrederea. Dacă cel mai important lider politic își permite să disece hotărâri judecătorești în ședințe de partid și în public, atunci cum putem să ne așteptăm ca, un investitor de exemplu, să mai aibă încredere că în România se face dreptate și se respectă ceea ce se stabilește în instanță?”, a declarat Klaus  Iohannis.

 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel