Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Maghiarilor: "Împreună vom consolida o societate puternică şi prosperă"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat, luni, un mesaj cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, în care a arătat că, prin cultivarea armoniei interetnice, se va consolida o societate "puternică" şi "prosperă". 

"Pentru dumneavoastră, cetăţenii români de etnie maghiară, ziua de astăzi este una care vă oferă prilejul de a reafirma valorile pe care le preţuiţi şi care v-au unit ca popor, precum şi de a prezenta cu mândrie identitatea care v-a consacrat în istorie şi în cultura universală", a afirmat Iohannis, în mesaj.

Şeful statului a remarcat contribuţia "semnificativă" a minorităţii maghiare din România şi a reprezentanţilor săi politici la paşii importanţi făcuţi de ţara noastră în integrarea europeană, în recuperarea valorilor democratice şi în aşezarea societăţii noastre pe temelia respectului drepturilor omului şi protecţiei minorităţilor.

"Acestea sunt fundamente ale parcursului nostru comun pentru un viitor european, care arată înţelegerea profundă a învăţămintelor trecutului", a evidenţiat preşedintele Iohannis.

El a subliniat că lupta împotriva pandemiei de COVID-19 şi eforturile solidare de depăşire a greutăţilor perioadei sunt o dovadă că românii şi maghiarii pot să-şi fructifice calităţile şi potenţialul uman deosebite.

"Împreună, prin cultivarea armoniei interetnice, vom consolida o societate puternică şi prosperă, un proiect comun în cadrul căruia minoritatea maghiară din România îşi are locul şi contribuţiile sale remarcabile", a evidenţiat şeful statului, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel