Klaus Iohannis, mesaj de la Kiev: „Să îi ajutăm pe prietenii ucraineni să clădească un nou viitor”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Klaus Iohannis, mesaj de la Kiev: „Să îi ajutăm pe prietenii ucraineni să clădească un nou viitor”. FOTO: Facebook @Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, mesaj de la Kiev: „Să îi ajutăm pe prietenii ucraineni să clădească un nou viitor”. FOTO: Facebook @Klaus Iohannis

„Să îi ajutăm pe prietenii ucraineni să clădească un nou viitor şi să ne concentrăm pe nevoia de pace, efortul de reconstruire şi reclădire a viitorului acestei ţări”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis. El publică fotografii din timpul vizitei la Kiev.

„Suntem aici împreună cu Președintele Zelenski pentru că știm că aceasta este de datoria noastră să acționăm. Este responsabilitatea noastră să păstrăm acest impuls și să ajutăm prietenii noștri ucraineni să-și construiască un nou viitor. (...) Să îi ajutăm pe prietenii ucraineni să clădească un nou viitor şi să ne concentrăm pe nevoia de pace, efortul de reconstruire şi reclădire a viitorului acestei ţări”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

El a postat și fotografii din timpul vizitei la Kiev.

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a alăturat joi, celor trei lideri europeni, președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi, în vizita în Ucraina.

Cei patru lideri europeni au fost primiţi joi, la Kiev, de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Anterior, ei au vizitat Irpin.

 

 

„Vom reconstrui tot”, promite Mario Draghi la Irpin

 

„Vom reconstrui tot”, a promis joi premierul italian Mario Draghi, după ce a vizitat Irpin, una din suburbiile Kievului devastate în primele săptămâni ale invaziei ruse în Ucraina, transmite AFP.

Ruşii „au distrus grădiniţe, terenuri de joacă. Totul va fi reconstruit”, a spus Draghi în faţa presei după ce a mers pe străzile distruse din Irpin împreună cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele român Klaus Iohannis.

„O mare parte din ceea ce (ucrainenii) mi-au spus priveşte reconstrucţia”, a adăugat Draghi, vorbind despre „speranţa” lor pentru „ce doresc să facă în viitor”. De fapt, „deja au început”, mai ales cu ajutorul unei aplicaţii care „recenzează fiecare loc care a fost distrus”, astfel că „autorităţile ştiu exact unde se află locurile de reconstruit”, a mai spus premierul italian.

După vizita la Irpin, Draghi, Macron, Scholz şi Iohannis au sosit la palatul Mariinsky, în centrul Kievului, unde au fost primiţi de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, îmbrăcat în obişnuitul său tricou kaki.

După întâlnire, cei cinci lideri vor susţine o conferinţă de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel