Klaus Iohannis: GOLĂNEALA PSD a depăşit orice limită. Convoc REFERENDUMUL

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a declarat astăzi, al Cotroceni, că va convoca referendumul pentru justiţie şi că "golăneala PSD" a depăşit orice limită.

Preşedintele Klaus Iohannis a început discursul său cu anunţul privind referendumul.

"Este cert. Voi convoca un referendum pentru data de 26 mai fiindcă aşa nu se mai poate".

 

Klaus Iohannis: Golăneala PSD a depăşit orice limită

 

Şeful statului a mai precizat că a aflat de intenţia PSD de a adopta în următoarea şedinţă de guvern o ordonanţă pentru modificarea codurilor penale şi că această "practică" de a da ordonanţe pentru orice domeniu trebuie să înceteze.

"PSD continuă asaltul la adresa justiţiei, declanşat încă de când a preluat guvernarea. De această dată, PSD-iştii vor să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să modifice codurile penale.

Golăneala guvernului PSD de astăzi a depăşit orice limită. Nu trec nici măcar trei zile fără să dea o ordonanţă într-un domeniu sau altul. ordonanţele de urgenţă, practic, şi-au pierdut menirea esenţială şi au devenit, în timpul acestui accident regretabil al democraţiei care este guvenrarea PSD, un insturment folosit abuziv, în exces, eludând orice control de constituţionalitate înainte de intrarea în vigoare a ordonanţei. Trebuie să punem punct acestei practici şi trebuie să o facem acum", a mai spus preşedintele României.

 

Klaus Iohannis: Pentru asta au ieşit oamenii în stradă şi în `89

 

"Pesediștii trebuie să înceteze aceste atacuri permanente la adresa Justiției. Pesediștii trebuie să înțeleagă că Justiția nu este la bunul lor plac. Sunt niște principii extrem de simple în orice stat de drept și în orice democrație, sunt valori pentru care oamenii au ieșit în stradă, și în decembrie ‘89, și în ultimii doi ani. Este evident că PSD încearcă să ignore aceste adevăruri. Dar le dau o veste: nu o mai pot face! Justiția este o temă de interes național, iar cetățenii au dreptul suveran de a decide dacă vor sau nu să lase corupția să devină politică de stat", a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.

 

Klaus Iohannis: De ce vă este frică de referendum, PSD-iştilor?

 

Şeful statului a mai menţionat că întră în atribuţiile sale de preşedinte să ceară cetăţenilor să se exprime prin referendum cu privire la probleme de interes naţional şi a precizat că intenţia Guvenrului de a  adopta o ordonanţă înainte de referendum nu este o acţiune legitimă.

"Atrag atenția că este ilegitimă emiterea unei ordonanțe de urgență în această materie înainte ca voința cetățenilor să fie exprimată la referendum.

De ce vă este frică de referendum, domnilor pesediști? De ce, în loc să încurajați oamenii să meargă la vot, amenințați că faceți secții separate de vot pentru europarlamentare și pentru referendum? Încetați să guvernați doar în propriul vostru interes și întoarceți-vă către români", a conchis preşedintele, în alocuţiunea sa de la Cotroceni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel