Klaus Iohannis anunță că nu tolerează ce a făcut ministrul Florin Roman. Anunț de la Bruxelles 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Klaus Iohannis a promulgat legea. Firmele care încalcă repetat măsurile anti-Covid pot fi suspendate
Klaus Iohannis a promulgat legea. Firmele care încalcă repetat măsurile anti-Covid pot fi suspendate

Klaus Iohannis a anunțat de la Bruxelles că va accepta demisia ministrului Florin Roman, prins că a mințit în CV și cu mari îndoieli cu privire la lucrarea de licență, despre care presa a scris că ar fi fost plagiată

"Bună ziua!

Suntem iarăși aici, la Bruxelles. Avem astăzi Summitul Parteneriatului Estic, adică ne întâlnim noi, liderii europeni, cu liderii statelor din Parteneriatul Estic – Moldova, Ucraina și ceilalți parteneri. Este un Summit mult așteptat și este destul de clar că există așteptări din ambele părți. Noi, din Uniune, ne așteptăm ca partenerii noștri să îndeplinească ce s-au angajat să îndeplinească prin, de exemplu, acordurile de asociere, dar, din partea lor, sigur, există așteptări ca Uniunea să-i sprijine, să-i ajute și să-i îndrume.

În alocuțiunea mea, eu voi solicita, printre altele, două lucruri. Primul – ca Uniunea Europeană să se implice mai mult, mai intens și mai des în rezolvarea conflictelor care afectează pe partenerii noștri. Iar al doilea lucru se referă la viteza diferită cu care se mișcă partenerii noștri.

Este clar că unii se mișcă mai repede, sunt dispuși să facă mai mult, cum este cazul Republicii Moldova, unde avem o administrație acum care este dispusă să facă reformele necesare și să se miște mai repede în direcția Uniunii Europene, și solicitarea mea este în sensul să dăm șansa celor care vor mai mult să facă mai mult.
Mâine avem ședința Consiliului și despre Consiliu voi face mâine mai multe remarci.


Încă o chestiune - cred că este bine să fie menționată o chestiune legată de politica internă, de la noi, de la București. Am primit la Administrația Prezidențială demisia domnului ministru Florin Roman. Această demisie va fi acceptată și voi numi interimar pe domnul ministru Virgil Popescu până când se stabilește cine va prelua definitiv acest portofoliu. Sigur, documentele propriu-zise vor fi semnate când revin în țară.
Vă mulțumesc!" a spus președintele Klaus Iohannis.

Florin Roman și-a dat demisia azi după mai multe acuzații de plagiat și falsificare a CV-ului

 

"Am înaintat azi demisia din funcţia de ministru, mulţumind premierului şi echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorbă îţi este răstălmăcită, când îţi asumi erori materiale, dar se ajunge la linşaj din prima zi de mandat este prea mult. Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului", a scris Florin Roman, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că se va întâlni în instanţă cu Dacian Cioloş, care i-a "lipit eticheta de plagiator fără ca o instanţă sau comisie să dea un verdict".

"Cu cel care a coordonat tema şi atacul, domnul Dacian Cioloş, ne vedem în instanţă. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanţă sau comisie să dea un verdict. În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru 'conectarea' în regim de monopol la digitalizare, vă spun un singur lucru: aţi învins! Nu aţi reuşit să mă acuzaţi de fapte penale, dar aţi dus la demisia unui ministru pe neglijenţe din CV. Plec din funcţia de ministru cu fruntea sus! Aşa să îmi ajute Dumnezeu!", a transmis Florin Roman.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel