Klaus Iohannis, huiduit de PSD-iști în timpul discursului de la Iaşi: "Văd că părerile sunt împărţite"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut un discurs la Iaşi, în cadrul festivităţilor dedicate Unirii Principatelor Române. 

Şeful statului a venit la pupitru să îşi susţină discursul dedicat evenimentului, moment în care s-au auzit câteva huiduieli din rândul oamenilor. Preşedintele Klaus Iohannis şi-a păstrat cumpătul şi a spus, cu zâmbetul pe buze: "Văd că părerile sunt împărţite".

Preşedintele şi-a continuat discursul spunând că a dorit ca prima vizită într-un oraş din România din cel de-al doilea mandat al său să fie la Iaşi şi lea mulţumit tuturor pentru primire.

"Vă mărturisesc că sunt emoționat de fiecare dată când revin în frumoasa noastră Capitală Istorică și vă mulțumesc pentru primire!"

 

Alegerile anticipate, motiv de huiduieli la Iaşi

 

Un al moment vocal din partea publicului a fost cel în care preşedintele a vorbit despre importanţa organizării alegerilor anticipate şi eliminarea din funcţiile publice a incompetenţilor.

"Românii așteaptă instituții publice performante, cu funcționari integri, profesioniști, onești și deschiși, infrastructură de transport modernă, spitale sigure și bine dotate, școli în care să-și ducă în siguranță copiii și unde aceștia să primească o educație la cele mai înalte standarde.

Am încredere că actualul Guvern înțelege pe deplin nevoile pe care românii le au și că va lua în continuare măsuri concrete pentru a îndrepta toate lucrurile strâmbe. Primele luni au arătat clar că năzuințele oamenilor au fost auzite. Din Parlament, însă, PSD vrea să blocheze toate reformele, și de aceea avem nevoie de alegeri anticipate. Acesta nu este un moft, ci o dorință stringentă a societății pentru ca România să se schimbe în bine.

Românii vor vota din nou în acest an. Sunt convins că prin alegerile lor vor demonstra, încă o dată și încă o dată, că nu mai acceptă persoane superficiale și slab pregătite în funcții publice. Cei care urmăresc alte scopuri, cei care nu se vor mobiliza pentru susținerea unor reforme oneste, în beneficiul oamenilor, cei care vor încerca să submineze lupta împotriva corupției vor fi excluși automat de la treburile publice de către cetățeni, prin vot", a mai spus preşedintele României.

 

Autostrada Unirii, prioritatea zero a ieşenilor

 

Un moment care a smuls, însă, ropote de aplauze de la toţi oamenii a fost cel în care şeful statului a vorbit despre Autostrada Moldovei, una dintre obiectivele care au stârnit cele mai mari nemulţumiri vizavi de guvernul Orban, aflat de numai câteva luni la guvernare.

"Pentru că ne aflăm la Iași, în inima Moldovei, transmit un semnal ferm către guvernanți: românii și România au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfințit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpați. Provinciile istorice, Moldova și Transilvania, trebuie să fie unite! Fără această autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul economic.

Închei prin a vă invita să fim împreună, la fel ca în Hora Unirii, în clipele de sărbătoare, să ne stăm aproape unii altora în momentele grele, să ne unim pentru modernizarea României, să ne concentrăm pe lucrurile bune care ne unesc și să găsim împreună soluții pentru a înlătura acele situații care ne dezbină. Vă doresc să aveți multă încredere și mult curaj!

La mulți ani tuturor, oriunde v-ați afla!", a conchis preşedintele Klaus Iohannis.

Vezi video cu întregul discurs al preşedintelui Klaus Iohannis:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel