KFC, parteneriat cu o organizație caritabilă de redistribuire a alimentelor prin care 12 milioane de mese vor fi oferite celor nevoiași

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
KFC, parteneriat cu o organizație caritabilă de redistribuire a alimentelor prin care 12 milioane de mese vor fi oferite celor nevoiași / Foto: Unsplash
KFC, parteneriat cu o organizație caritabilă de redistribuire a alimentelor prin care 12 milioane de mese vor fi oferite celor nevoiași / Foto: Unsplash

KFC se asociază cu o organizație caritabilă de redistribuire a alimentelor într-un parteneriat prin care 12 milioane de mese vor fi oferite celor nevoiași, în timp ce lanțul de restaurante încearcă să oprească risipa.

Restaurantul internațional de tip fast-food KFC face echipă cu FareShare, o organizație caritabilă de redistribuire a alimentelor, pentru a contribui la eradicarea risipei alimentare din magazinele sale, transmite Daily Mail.

FareShare preia surplusul de alimente bune de consumat, nevândute sau nedorite de industria alimentară, și le redistribuie printr-o rețea de aproape 10.000 de organizații caritabile și grupuri comunitare locale.

În ultimul an, FareShare a redistribuit echivalentul a 2,5 milioane de mese în fiecare săptămână, sau patru mese la fiecare secundă, în Marea Britanie.

 

Datorită noului parteneriat se vor redistribui 12 milioane de mese

 

Iar după un an în care toate restaurantele KFC vor furniza alimente donate, se preconizează că vor fi redistribuite 12 milioane de mese.

Decizia reprezintă un alt impuls major pentru campania "War On Food Waste" a publicației The Mail on Sunday, lansată în iunie anul trecut cu scopul de a reduce cu 30% cantitatea de alimente aruncate în fiecare săptămână de către gospodării în tomberoane.

În fiecare an, în Marea Britanie se risipește carne în valoare de aproximativ 3 miliarde de lire sterline, din care trei sferturi provine din gospodăriile britanice.

Având în vedere criza actuală a costului vieții și faptul că mai mult de zece la sută din populația Regatului Unit se confruntă zilnic cu insecuritatea alimentară, programul speră să contribuie la furnizarea echivalentului a peste patru milioane de mese pe parcursul anului pentru persoanele locale aflate în nevoie.

Jenny Packwood, Chief Corporate Affairs and Sustainability Officer la KFC, a declarat: "Am observat că tot mai multe persoane din comunitățile locale pe care le deservim sunt afectate de insecuritate alimentară și, pe măsură ce criza costului vieții se intensifică, este mai important ca niciodată să ne asigurăm că orice surplus de alimente ajunge la persoanele care au cea mai mare nevoie de ele.

„Vrem să ne mișcăm rapid și cu hotărâre în ceea ce privește implementarea programului nostru de redistribuire a alimentelor până la sfârșitul anului și în toate restaurantele noastre, deoarece nu putem sta cu mâinile în sân în timp ce comunitățile noastre suferă.”

 

Înițiativa va fi implementată în majoritatea celor 1.000 de restaurante din Marea Britanie

 

În cadrul acestei implementări, inițiativa va fi implementată în majoritatea celor 1.000 de restaurante ale sale până la sfârșitul anului 2022, după un proiect pilot de succes în 20 de restaurante KFC din Midlands, North East și Essex.

De la începutul perioadei de probă de opt luni, parteneriatul a redistribuit echivalentul a peste 27.500 de mese către peste 22 de grupuri comunitare locale, sprijinind aproximativ 1.900 de persoane în fiecare săptămână.

Parteneriatul va fi, de asemenea, prima aventură a FareShare în domeniul alimentelor congelate, diversificând și mai mult alimentele disponibile pentru persoanele care se confruntă cu foametea și oferindu-le oamenilor posibilitatea de a se bucura de mâncare în timpul liber și în condițiile lor.

În prezent, în Marea Britanie, aproximativ 4 miliarde de lire sterline de alimente, reprezentând 1,1 milioane de tone, se irosesc anual în supermarketuri, producători, restaurante, cafenele și altele asemenea.

Anul trecut, zeci dintre cele mai mari supermarketuri, restaurante și producători de alimente din Marea Britanie s-au angajat să reducă cu 30% risipa de alimente, ca parte a unui acord de mediu istoric.

 

Încă 47 dintre cele mai importante companii alimentare din Marea Britanie au promis că își vor intensifica propriile eforturi

 

Într-un impuls major pentru campania "Războiul împotriva risipei alimentare" a acestui ziar, 47 dintre cele mai importante companii alimentare din țară au promis că își vor intensifica propriile eforturi.

Acestea au semnat un acord pentru a contribui la eliminarea a 580.000 de tone de deșeuri alimentare din industriile de retail, producție și ospitalitate în următorii nouă ani.

Eleanor Morris, consilier special pentru colaborarea cu întreprinderile la WRAP, a declarat: "Acest parteneriat dintre KFC și FareShare arată puterea colaborării dintre întreprinderi și organizații caritabile pentru a se asigura că alimentele bune sunt redistribuite și nu se irosesc.

Acesta demonstrează angajamentul KFC față de obiectivele de reducere a risipei de alimente din Marea Britanie în cadrul Angajamentului Courtauld al WRAP, precum și faptul că oferă alimente celor care au nevoie de ele. WRAP estimează că aproximativ 50.000 de tone de carne sunt aruncate în fiecare an, în Marea Britanie, în unitățile de alimentație publică și în cele de alimentație publică. Vrem ca acest sector să hrănească oamenii, nu pubelele.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel