Judecător: Notiunea de independenta a justitiei este BATJOCORITĂ!

Sorina Marinaș, judecător de la secția penală a Curții de Apel Craiova, consideră că scandalurile din sistemul judiciar au fost provocate cu ajutorul unor teorii ale conspiratiei și reprezintă artificii aruncate în spatiul public pentru a justifica mutilarea Legilor Justitiei, a legilor penale si procesual penale.

Declarația a fost făcută într-un interviu pentru ziare.com.

"Toti cei care au condus Ministerul Justitiei au avut alte prioritati. Niciunul dintre ei nu s-a preocupat cu adevarat de buna desfasurare a activitatii. De exemplu, la Craiova, de ani de zile asteptam sedii pentru instante. Judecatoria Craiova functioneaza in conditii greu de imaginat. Exista birouri in care isi desfasoara activitatea 10-12 judecatori.

As vrea sa-l vad pe ministrul Justitiei deliberand si pronuntand o solutie in timp ce ceilalti 9 colegi de birou vorbesc intre ei sau cu grefierii sau chiar in timp ce se discuta o propunere de arestare preventiva. Nu exista o camera de consiliu si, de multe ori, daca salile de judecata sunt ocupate, masurile preventive se discuta in biroul judecatorilor", a declarat judecătoarea Marinaș .

Aceasta consideră că atacurile vor afecta independența justiției, însă nu este târziu pentru a acționa.

"Fiecare atac concertat la adresa sistemului judiciar va afecta independenta, dar nu pe cea individuala, ci in ansamblu. Fiecare declaratie, fiecare neadevar spus, fiecare jignire tinde la bagatelizarea rolului Justitiei.

In aceasta privinta, ne gasesc si noua o vina, poate cea mai mare. Nu am fost suficient de diligenti pentru a observa din timp pericolele si pentru a reactiona la timpul potrivit. Insa niciodata nu e prea tarziu", a mai declarat magistratul.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.84