Jubileul de Platină: Regina Elisabeta a II-a, alături de Tom Cruise și alte vedete la un spectacol ecvestru - Video

Andrei Itu |
Data publicării:

Regina Elisabeta a II-a a asistat duminică la secţiunea finală a unui spectacol ecvestru organizat pe durata a patru zile, care a celebrat cei 70 de ani de domnie ai suveranei Marii Britanii şi a atras numeroase vedete, inclusiv starul hollywoodian Tom Cruise şi actriţa britanică Helen Mirren, informează Reuters. 

În vârstă de 96 de ani, regina Elisabeta a II-a s-a deplasat cu un automobil spre peluza Castelului Windsor, unde a fost întâmpinată de doi ofiţeri din Royal Canadian Mounted Police, care au ajutat-o pe suverană să coboare, în aplauzele spectatorilor, din acel vehicul Range Rover.

Mai mulţi muzicieni, inclusiv Gregory Porter, au susţinut reprezentanţii muzicale în cadrul acestui spectacol. 'Este o femeie pe care o admir extrem de mult', a declarat actorul american Tom Cruise înaintea show-ului.

'Consider că este o persoană care are foarte multă demnitate şi îi admir devotamentul. Realizările sale sunt istorice', a adăugat starul hollywoodian.

VIDEO

Regina Elisabeta a II-a a asistat la fiecare spectacol din istoria Royal Windsor Horse Show de la înfiinţarea acestui eveniment în urmă cu 79 de ani, reflectând astfel pasiunea ei faţă de cursele de cai şi spectacolele ecvestre. Într-o fotografie oficială ce a marcat în luna aprilie cea de-a 96-a aniversare a suveranei britanice, regina Elisabeta a II-a s-a fotografiat alături de doi ponei dintr-o rasă engleză.

Apariții rare în public

 

Suverana britanică a apărut în public doar de câteva ori după ce a petrecut o noapte într-un spital din Londra în octombrie 2021 din cauza unei afecţiuni neprecizate, în urma căreia medicii i-au recomandat să se odihnească.

De atunci, Elisabeta a II-a a participat totuşi la câteva angajamente oficiale, organizate fie în format virtual, fie în format fizic, la Castelul Windsor, şi nu a fost prezentă săptămâna trecută la deschiderea noii sesiuni a Parlamentului de la Londra.

Duminică, suverana a utilizat un mic lift pentru a urca la tribuna oficială amenajată pe peluza Castelului Windsor, potrivit unui reporter al postului de televiziune ITV, care a transmis evenimentul.

Suverana a asistat la acest show şi în cursul zilei de vineri. Spectacolul ecvestru de la Castelul Windsor a dat startul seriei de evenimente concepute pentru a marca Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a, care vor culmina cu patru zile de reprezentaţii şi petreceri organizate la nivel naţional, începând din 2 iunie, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel