Jean Claude Juncker: „Suntem tratați aici la București că niște prinți”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat vineri, la Palatul Victoria, într-o conferinta de presa comuna cu premierul Viorica Dăncilă, faptul că vrea să își încheie mandatul făcând din România un membru al Spațiului Schengen.

„Alerg dintr-o conferința de presă în altă și m-am întrebat toată dimineața ce pot să mai spun, pentru că la prima (cea cu Iohannis, n.red.) am spus tot ce aveam de spus.

Ei bine, pot să spun că noi, comisarii, suntem tratați aici la București că niște prinți.

Atunci când dna premier a prezentat prioritățile președinției UE ați văzut că e vorba de un program de lucru ce corespunde la perfecție cu cel al Comisiei. Deci din punct de vedere tehnic nu e nicio problemă.

Aș vrea ca în timpul acestei președinții România să între în Spațiul Schengen. Ținem legătura și cu cei mai încăpățânați, că să accepte România.

Aș vrea să-mi închei mandatul făcând din România un membru al Spațiului Schengen și să se pună capăt MCV.

E un program de lucru încărcat, legat de propunerile făcute în ultimii ani, coleguitorii mai au peste 200 de propuneri nefinalizate. Aș vrea să încercăm ca înainte să înceapă perioada de recesiune la PE înainte de alegeri să fie adoptate majoritatea acestor propuneri.

Dna premier a spus în repetate rânduri că are intenția de a accelera munca la nivel legislativ.

Legat de CFM, după o președinție austriacă ce a făcut o muncă remarcabilă, ar trebui ca Guvernul României să conducă lucrările în așa fel încât să se facă progrese rapid pe acest dosar. Din experiență știu că e unul dintre cele mai dificile dosare pe care le poate avea de gestionat o președinție.

Aș mai dori să adoptăm și câteva directive legate de migrație și azil. Noi am propus 7, 5 sunt pe punct de finalizare, sper să le adoptăm măcar pe acestea. Dacă vrem să combatem mișcările secundare trebuie ca PE să adopte directivele respective.

Să nu ne lăsăm abătuți din drum de cei care au idei bune, dar când vine problema de pus în practică se retrag.

Aș vrea să înceteze problemele interne din România. Când prezidezi UE trebuie să uiți problemele interne. Dna premier a confirmat că nu va fi umbrită președinția română de alte probleme. Am deplină încredere în capacitatea ei de a dirija bine problemele consiliului.

Viorica, am încredere în tine să faci ce trebuie că Europa să poată progresa”, a declarat Juncker.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel