Jandarmeria, PRECIZĂRI după incidentele de la Ministerul Justiției

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Jandarmeria Română a venit, astăzi, cu precizări despre protestatarii ridicați de la incidentul petrecut ieri seară la Ministerul Justiției. 

„În seara zilei de 19 februarie, mai multe persoane au aruncat cu obiecte și substanțe către sediul Ministerului Justiției, moment în care jandarmul care asigură paza și protecția obiectivului a solicitat în sprijin un echipaj de jandarmerie, pentru a interveni și a opri activitatea persoanelor turbulente.

Citește și Protestatari, SĂLTAȚI de jandarmi din fața Ministerul de Justiție. VIDEO

Șapte persoane au fost conduse la secția de politie pentru identificare și aplicarea măsurilor legale.

În urma incidentului, au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2000 de lei, pentru tulburarea ordinii publice, săvârșirea în public de gesturi obscene, proferarea de injurii sau cuvinte jignitoare. De asemenea, au fost sesizate organele abilitate pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii publice”, a explicat Jandarmeria Română.

Citește și ULTIMA ORĂ. Protestatarii au VANDALIZAT Ministerul Justiției. "Sânge" pe pereți. VIDEO

Sediul Ministerului Justiţiei a fost aseară, din nou, ţinta protestatarilor. Aceştia au aruncat cu sos de roşii pe pereţii clădirii, în semn de protest faţă de ordonanţa pe Justiție. Este a treia oară, în mai puţin de jumătate de an, de la promulgarea documentelor. De data aceasta, Tudorel Toader a propus schimbarea regulilor prin care sunt desemnaţi procurorii cu rang înalt şi a exclus posibilitatea ocupării temporare a funcţiilor, aşa cum se întâmplă acum la DNA.

Șase bărbați și o femeie au ajuns la secția 17 de poliție. După ei, şi mai mulți membri ai mișcării Rezist, care au venit să îi susțină. Pentru că scandalul a continuat în faţa secţiei de poliţie, câţiva protestatari au fost amendaţi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel