Jaf violent la o sală de jocuri de noroc din Italia. Un român condamnat la șapte ani de închisoare, mutat la psihiatrie

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Două jafuri violente în mai puțin de 7 ore în Milano: Un român a fost amenințat cu pistolul și jefuit de 6.000 de euro  / Foto: Unsplash
Două jafuri violente în mai puțin de 7 ore în Milano: Un român a fost amenințat cu pistolul și jefuit de 6.000 de euro  / Foto: Unsplash

După ce a primit șapte ani de închisoare pentru un jaf armat comis asupra sălii de sloturi 'Admiral Club' din Spinea,  în septembrie 2019, un român a fost eliberat și internat într-un centru de îngrijire specială.

Tribunalul din Veneția a pronunțat o sentință grea la finalul procesului, pentru unul dintre cei doi huligani considerați responsabili de episodul de violență din 2019 de la sala de jocuri de noroc din Spinea, Italia.

Robert Octavian Radion, 22 de ani, de origine română, dar rezident în Spinea, este acuzat și de răpire, deținere ilegală de armă și de un document fals, precum și de deținere în scop de trafic a unui kilogram și 800 de grame de marijuana.

Vezi și: Doi români care au comis un jaf armat la sala de jocuri Admiral Club din Spinea au fost prinși

Procurorii ceruseră pentru el o pedeapsă de nouă ani de închisoare. Însă, instanța l-a eliberat pe român din închisoare, dând curs cererii avocatului său, Anna Osti, și a dispus ca acesta să fie internat într-un centru de îngrijire specială, întrucât un raport de expertiză a stabilit că starea sa psihică este incompatibilă cu prezența în spatele gratiilor.

Complicele său rămâne la închisoare


Complicele, de asemenea de naționalitate română, Iulian Constantin Munteanu, apărat de avocata Anna Maria Marin, în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Mogliano Veneto, fusese deja judecat și condamnat prin procedură abreviată.

În luna decembrie a anului trecut, Curtea de Apel din Veneția i-a redus pedeapsa în primă instanță la 7 ani și 6 luni de închisoare.

Jaful datează din noaptea de 28 septembrie 2019: doi subiecți, unul înarmat cu un pistol semiautomat, cu fețele mascate de căști integrale și mănuși pe mâini pentru a nu lăsa amprente, au pătruns în sala de jocuri de noroc "Admiral Club" din Spinea și au îndreptat arma spre angajată pentru a o obliga să deschidă casa de marcat, de unde au furat o pradă mizeră: doar 130 de euro.

Femeia a fost apoi închisă într-o magazie a localului: de aici și acuzația de răpire, conform presei străine.

 

Investigațiile carabinierilor


Cei doi infractori au fugit apoi. La scurt timp au sosit la fața locului carabinierii de la Nucleo Operativo e Radiomobile, care s-au ocupat de anchetă, coordonată de Procuratura din Veneția.

Cei doi români au fost identificați grație investigațiilor științifice efectuate de Ris di Parma, Departamentul de Investigații Științifice al carabinierilor, pe baza elementelor colectate în interiorul sălii de joc, și au fost arestați doar câteva luni mai târziu.

 

-----------------------------

PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel