SPANIA: Iubitul româncei DISPĂRUTE în MALAGA, ARESTAT pentru presupusa implicare în dispariția sa. DANA LEONTE e de negăsit

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Dana Leonte, româna dispărută în Malaga, Spania, în luna iunie, este în continuare de negăsit. Dar polițiștii l-au arestat pe concubinul ei, Sergio Ruiz, pentru o presupusă implicare în dispariția sa. Cei doi au împreună o fetiță de câteva luni.

Dana Leonte, o româncă de 31 de ani, a fost dată dispărută în Spania la 11 iunie. Ea a dispărut din Malaga, din locuința unde stătea împreuncă cu iubitul ei spaniol, cu care are o fetiță de nouă luni luni. Autoritățile l-au reținut, ieri, pe Sergio Ruiz, iubitul femeii, pentru presupusa sa implicare în dispariție.

Reținerea sa vine după ce anchetatorii au găsit un fragment osos care, potrivit primelor investigații, ar aparține unei femei. Dovada cheie a cazului a fost localizată marți într-o zonă de câmp din jurul Arenasului. Anchetatorii, ajutați de specialiști în medicina criminalistică, au descoperit recent că, datorită lungimii și caracteristicilor sale, aparținea unei femei, iar datele, a priori, ar putea coincide și cu data dispariției Danei. 

În urma arestării, reținutul Sergio Ruiz va fi pus la dispoziția Autorității judiciare în timpul și modul stabilit de lege.

De când s-a semnalat dispariția femeii, agenții Beneméritei sunt cufundați într-o anchetă pentru a elucida motivele dispariției. După cum au raportat polițiștii de la Garda Civilă, până în acest moment au fost făcute numeroase campanii de căutare în diferite locații din Regiunea Axarquía, unde agenții au căutat-o , faără succes, pe româncă.

Colonelul Jesús Esteban, șeful Comandamentului din Málaga spune însă că nu există nicio urmă concretă, iar căutările sunt făcute doar pentru a fi verificate mai bine anumite zone în care a fost efectuată căutarea și după dispariția tinerei.

Anchetatorii care se ocupă de acest caz refuză momentan să dea mai multe detalii despre posibilele ipoteze cu privire la ceea ce s-ar fi întâmplat cu Dana Leonte sau cum ar fi dispărut. Colonelul Esteban a precizat doar că aceste căutări au fost reluate la cererea investigatorilor.

Începând de săptămâna trecută, căutările se desfășoară în zone specifice care au fost determinate de anchetatori, la care participă agenții aparținând unităților specializate ale Gărzii Civile precum Grupul Cinologic, cu câini antrenați în căutarea persoanelor, Grupul de activități subacvatice (GEAS), Echipamente montane (EREIM), Serviciul de protecție a naturii (SEPRONA), folosind vehicule pe tot terenul sau elicopterul Air Service, printre altele.


O relație cu probleme? Iubitul, reclamat pentru violențe



Românca s-a stabilit în urmă cu 15 ani în Spania. Acolo, tânăra l-a cunoscut pe Sergio Ruiz, un spaniol alături de care a trăit timp de doi ani în localitatea Arenas din provincia Malaga. Mai apoi, s-a mutat în satul Pilar unde a deschis un bar. Cei doi au împreună o fetiță, femeia dorindu-și foarte mult un copil. 

Pe 11 iunie, românca nu s-a mai întors acasă, după ce a terminat serviciul. Sergio, concubinul ei, a depus o plângere la Poliție în ziua următoare și le-a spus oamenilor legii că Dana „a părăsit locuința în mod voluntar fiindcă avea niște probleme de rezolvat", relatează El Español.

De asemenea, Sergio le-a spus anchetatorilor spanioli că iubita sa a luat cu ea niște haine și bani cu o zi înainte de dispariție și l-a sunat pentru a-i explica decizia sa.

Dana și concubinul său se pare că aveau o relație cu probleme, în trecut tânăra româncă depunând o plângere la poliție împotriva lui Sergio pentru violență, dar fratele Danei a declarat că nu știa despre acest lucru.

Florin Leonte, fratele Danei, crede însă că sora lui nu a plecat de bună voie și spune că s-a întâmplat ceva cu ea, fiindcă nu ar fi plecat fără să-l anunțe și cu atât mai puțin fără fetița sa de numai 9 luni.

„Eu cred că sa întâmplat ceva cu ea, era foarte dependentă de telefonul mobil, de toate aplicațiile, dar nu mai știm nimic de ea din 12 iunie. Aș fi aflat. Am vorbit cu prieteni din România, Italia și Germania și nu știe nimeni nimic de ea”, a spus Florin pentru sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel