Italia. Un român și complicele său, prinși în flagrant când extorcau o sumă uriașă de la o bătrână

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Un român și un italian au vrut să înșele o bătrână, ca să pune mâna pe 9 mii de euro. Cei doi escroci au fost prinși în flagrant
Italia. Un român și un italian au vrut să înșele o bătrână, ca să pune mâna pe 9 mii de euro. Cei doi escroci au fost prinși în flagrant

Un român, de 49 de ani, și un italian, de 34 de ani, ambii rezidenți în provincia Imperia, au arestați de carabinierii stației Albenga, fiind acuzați de înșelătorie. 

Cei doi bărbați, românul și italianul, s-au prefăcut că sunt prietenii unei doamne de 89 de ani și, după ce i-au câștigat încrederea, au încercat să o păcălească și să pună mâna pe 9 mii de euro din contul ei. Carabinierii stației Albenga au reușit însă să evite înșelătoria. Cei doi bărbați au fost arestați, fiind acuzați de comiterea unei înșelătorii.

Românul și italianul, ambii rezidenți în provincia Imperia, au fost observați, zilele trecute, de o patrulă de carabinieri în compania unei doamnei în vârstă. Acest lucru li s-a părut suspect, de aceea carabinierii au început serviciile de urmărire și control a celor doi bărbați. Mai mult, au adunat informații despre femeia în vârstă, care s-a dovedit a fi singură și cu un cont curent mare, prin urmare o pradă ușoară pentru persoanele fără scrupule, care caută bani, relatează ivg.it.

Cei doi bărbați au continuat să se întâlnească cu bătrână, însă escrocii nu știau că sunt urmăriți de carabinierii care au înțeles că intenția celor doi era să o lasă pe victimă fără o sumă de bani. Ieri dimineață, după câteva zile de urmărire, cei trei au fost văzuți intrând într-o bancă. Imediat după ei au intrat și doi agenți, un bărbat și o femeie, îmbrăcați în civil, pretinzând că sunt un cuplu care trebuia să efectueze o operație.

 

Ce doi escroci au convins-o și în trecut pe victimă să retragă  diferite sume    

 

De îndată ce au observat că bătrâna a semnat o chitanța pentru transferul sumei de 9.000 de euro, agenții au intrat în acțiune blocându-i pe cei doi escroci, după ce i-a prins în flagrant, în timp ce înșelau bătrâna. În timpul investigațiilor, s-au stabilit că cei doi escroci au convins-o și în trecut pe victimă să retragă, în numerar, sume modeste de bani, doar pentru a-i testa încrederea. 

În timpul  perchezițiilor, efectuate în locuințele celor doi escroci, au fost confiscate mai multe materiale care aveau legătură cu alte escrocherii pe care cei doi le-ar fi putut comite împotriva altor persoane în vârstă, cu aceeași mod de operare. Carabinierii Albenga reamintesc persoanelor singure, care sunt deosebit de expuse și vulnerabile, să sune imediat la 112 pentru orice situație sau persoană suspecte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel