Italia. Român acuzat că și-a maltratat fiica. Minora a cerut ajutorul profesorilor săi pentru a scăpa de agresiuni

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un tată român, care între timp a fost dat afară din casa familiei, a ajuns în fața magistraților cu acuzații de maltratare în familie. Violența împotriva fetiței minore ar fi avut loc până în octombrie 2020.

Românul este acuzat că și-ar fi bătut și maltratat fiica de mai multe ori chiar și în fața fratelui său mai mic. Episoadele de violență aveau loc zilnic, până când minora a cerut ajutorul profesorilor ei de la un gimnaziu din Carpi.

Minora le-a povestit profesorilor săi ceea ce se întâmplă acasă. Era abuzată fizic și verbal, aproape zilnic. De câteva ori chiar și frățiorul ei ai mic ar fi asistat la „exploziile” de furie ale tatălui. Din fericire, frățiorul mai mic a scăpat de furia tatălui. Violența împotriva fetiței ar fi avut loc până în octombrie 2020, scrie ilrestodelcarlino.it

„Tata mă bate și o face des. Se poartă urât cu mine și mi-e frică“, le-a spus fetița româncă, care locuiește în Carpi, profesorilor săi pentru a fi ajutată și protejată.

Profesorii i-au sesizat, imediat, pe asistenții sociali și, în același timp, au început cercetările și polițiștii, în urma cărora bărbatul român a fost de fapt scos din familie și trimis în judecată.

Luni a avut loc prima audiere de admitere a probelor. Bărbatul trebuie să răspundă pentru maltratarea fiicei sale. 

Un alt român, de 51 de ani, va sta trei ani și trei luni după gratii după ce a violat-o și agresat-o fizic și verbal, de mai multe ori, pe fiica sa vitregă, pe când aceasta avea doar 15 ani. Bărbatul era, la rândul său, maltratat de mama fetei.

 

Italia. Un român și-a violat și agresat fiica vitregă, pentru a se răzbuna pe soția care la rândul ei îl maltrata

 

Un bărbat de 51 de ani, de origine română, dar care locuiește în zona Chieti, a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare (procurorul ceruse patru) și la plata cheltuielilor de judecată de către Tribunalul din Chieti, după ce, în urmă cu trei ani, a violat-o și agresat-o pe fiica sa vitregă, care pe atunci avea 15 ani. Bărbatul, care în prezent face obiectul unei interdicții de a se apropia de persoana ofensată, a primit, de asemenea, interdicția de a ocupa funcții publice timp de cinci ani.

Românul a fost acuzat că a maltratat-o pe fiica partenerei sale (care avea 15 ani la momentul respectiv), căreia i s-a adresat cu cuvinte jignitoare și a tras-o de păr. De asemenea, el a fost acuzat că a forțat-o să facă acte sexuale, pipăind-o, deși fata a strigat în repetate rânduri la el să se oprească.

 

Bărbatul avea crize de furie și insulta pe toți membrii familiei

 

Bărbatul în vârstă, care era îngrijit de mai mulți ani de partenera sa, a fost și el ținta abuzurilor: aceasta i se adresa cu insulte și îl obliga să facă munci nepotrivite pentru vârsta sa. În plus, cu o ocazie, l-a lovit în față, rupându-i oasele nazale, ceea ce a dus la acuzații de vătămare corporală, potrivit Il Mattino.

Ancheta care a dus la arestarea românului în executarea unei ordonanțe de arestare preventivă, desfășurată de Secția a doua a Brigăzii Mobile, a pornit de la o sesizare făcută la Telefono Azzurro de către fetiță, care prin intermediul chat-ului asociației a semnalat că era victima obișnuită a hărțuirii din partea partenerului mamei sale.

În special, fata a semnalat un conflict puternic trăit zilnic în casă și agresivitatea bărbatului care, în mai multe rânduri, s-a manifestat împotriva ei, a mamei sale și a persoanelor în vârstă. Fata a raportat, de asemenea, climatul continuu de teamă trăit în familie, în care bărbatul avea crize continue de furie și îi reproșa și insulta pe toți membrii familiei. Familia a devenit victima unei hărțuiri fizice și psihologice sistematice, consideră anchetatorii, astfel că bărbatul va sta 40 de luni după gratii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel