Italia. Un român a UCIS patru tineri, apoi a fugit și a băut o bere cu un amic: Pedeapsă revoltătoare pentru Alin

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Opt ani de închisoare pentru că a provocat gravul accident rutier care, în iulie 2019, a costat viața a patru tineri de 22 de ani din Musile și rănirea unui al cincilea pasager. Curtea de Apel din Veneția a confirmat ieri sentința de condamnare pronunțată în primă instanță în vara anului trecut împotriva lui Marius Alin M., românul de 29 de ani care se face vinovat de omor stradal.

 

Marius Alin, românul vinovat în accidentul care a dus la moartea a patru tineri italieni - Riccardo Laugeni, Eleonora Frasson, Leonardo Girardi și Giovanni Mattiuzzo - a cerut reducerea pedepsei la care fusese condamnat în primă instanță. Cererea sa a fost respinsă, ieri, de Curtea de Apel din Veneția, care a confirmat sentința de condamnare la 8 ani de închisoare.

Acțiunea lui Marius de a cere reducerea pedepsei a stârnit revolta comunității din Musile, care și așa considera că pedeapsa este prea blândă. „Numai 8 ani pentru viața a patru tineri pe care nu-i vom mai vedea niciodată”, au declarat familiile celor 4 tineri de 22 de ani uciși în urma accidentului provocat de român.

Vezi și: Italia. Comunitatea, REVOLTATĂ că Marius Alin, românul care a omorât patru italieni cere reducerea pedepsei. Îl vor afară din oraș

Marius Alin M., de meserie electrician, se afla la volanul maşinii sale, un Volkswagen Golf, pe 14 iulie 2019, şi circula prin Pesarona, în direcţia Ca 'Nani di Jesolo, când a acroșat un Ford Fiesta care circula regulamentar, aruncându-l într-un canal de apă. Românul şi-a continuat drumul. Le-a spus, ulterior, anchetatorilor că nu a știut de tragedia produsă în urma depăşirii sale.

Un român a UCIS patru tineri în Italia, apoi a fugit și a băut o bere cu un amic

 

Impactul a fost fatal, iar patru din cei cinci pasageri ai mașinii, prieteni cu vârste de 22 și 23 de ani, au murit. O singură tânără, tot de 22 de ani, a supraviețuit masacrului. După impact, românul a fugit.

La cinci ore după impact, când a fost identificat de polițiști, Marinică avea 0.5 grame de alcool în sânge, la proba biologică. La prima înfățișare în fața instanței, Rodolfo Marigonda, avocatul apărării, a spus că românul nu ar fi observat că a făcut accident și că e profund afectat de tragedie.

Judecătorul a notat în motivare că tânărul de 28 de ani ar fi putut fugi de la locul accidentului tocmai pentru a se sustrage controalelor cu testul de alcool și, prin urmare, de a primi o pedeapsă mult mai gravă dacă ar fi fost găsit pozitiv. A doua zi dimineață, când poliția s-a dus la el acasă, s-a descoperit că avea un conținut de alcool de 0,52, justificând că după accident s-a întâlnit cu un amic și a băut o bere cu el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel