Italia. Român arestat pentru viol și jaf, comise acum 14 ani. Bărbatul era în mașină cu familia sa, care nu știa nimic despre trecutul lui

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Prostituată româncă de 20 de ani, arestată pentru șantaj și amenințări cu moartea la adresa unui client
Italia. Prostituată româncă de 20 de ani, arestată pentru șantaj și amenințări cu moartea la adresa unui client

Un infractor român, considerat autorul unei violenţe sexuale comisă în urmă cu 14 ani, a fost arestat la Trieste. Când bărbatul a fost oprit de carabinieri, acesta călătorea împreună cu familia sa, care nu știa nimic despre trecutul lui.

Un fugar român condamnat la închisoare pentru un viol  comisă în urmă cu 14 ani a fost arestat la Trieste. Bărbatul se întorcea în România, împreună cu familia sa, care nu știa nimic despre trecutului întunecat al acestuia.

Stația de Carabinieri de la Villa Opicina l-au dat de urmărire pe cetățeanul român, în vârstă de 43 de ani, care avea emis pe numele său un ordin de arestare, emis de Parchetul din Roma pentru violențe sexuale și tâlhărie, comise în împotriva unei tinere în 2008. Românul a fost dus la închisoare la Trieste, unde va trebui să execute o pedeapsă de 6 ani și 6 luni, scrie ilgazzettino.it

De asemenea, a fost încătușat și un cetățean român, de 33 de ani, care avea emis pe numele său un mandat de arestare emis de Parchetul Roma, pentru un furt calificat, comis în 2017. Atunci, românul a pătruns în locuința unei doamne în vârstă, prezentă în locuință, pe care a jefuit-o. Românul a fost dus la închisoarea din Trieste unde va trebui să execute doi ani de închisoare.

Și carabinierii de la Stația Ladispoli au arestat un cetățean român de 26 de ani, cunoscut deja pentru peripețiile sale infracționale atât în România, cât și pe teritoriul național, pe numele căruia fusese emis un mandat european de arestare (MEA). După câteva zile de căutări, a decis să se predea militarilor la cazarma din Via Livorno.

Italia. Un român de 26 de ani, cu mandat european de arestare, s-a predat carabinierilor 

 

Bărbatul avea o sentință emisă de o instanță din România, care îl condamnă definitiv la mai bine de un an de închisoare. După mai multe evitări ale carabinierilor care îl căutau, s-a predat poliției italiene.

Evenimentele au avut loc săptămâna trecută în dimineața zilei de sâmbătă, 02 aprilie 2022, când tânărul de 26 de ani, care a încercat în mai multe rânduri să scape de căutările carabinierilor, a decis în cele din urmă să se predea.

În zilele precedente, carabinierii au încercat să-l găsească la domiciliul său, precum și în apartamentele rudelor și cunoștințelor care locuiesc tot în comuna Ladispoli. De fiecare dată, bărbatul, care uneori fusese contactat pe numărul său personal de telefon, fusese foarte amabil, dar în același timp foarte evaziv. 

Românul se folosise de mai multe scuze pentru a-și amâna întâlnirea cu poliția: lucrări pe diferite șantiere din municipiul Roma, o boală neprecizată, probleme neprevăzute cu mașina. A fost așteptat acasă și la locul de muncă, dar, în cele din urmă, sâmbătă, a venit spontan la cazarmă: a fost condamnat de un tribunal din România la mai mult de un an de închisoare pentru furt calificat.

Carabinierii l-au pus la dispoziția Curții de Apel din Roma pentru procedurile de extrădare în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel