Italia: Oferte pentru turiști. O noapte de cazare gratuită, la trei plătite, în regiunea Lazio

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia Oferte pentru turiști. O noapte de cazare gratuită, la trei plătite, în regiunea Lazio
Italia Oferte pentru turiști. O noapte de cazare gratuită, la trei plătite, în regiunea Lazio

Pentru relansarea turismului grav afectat de pandemie, iată, italienii vin cu oferte irezistibile. Începând cu 1 iulie, turiștii, care ajung în regiunea Lazio, vor primi nopţi suplimentare gratuite la hotel, care sunt incluse în rezervările de călătorie.

Guvernul italian investește 10 milioane de euro în campania "Piu Notti, Piu Sogni - Mai multe nopți, Mai multe vise". Bani vor fi folosiți pentru subvenționarea cazărilor la hoteluri din Roma și zonele înconjurătoare. Planul prevede o noapte suplimentară gratuită pentru turiștii care rezervă o vacanță de cel puțin trei nopți consecutive în regiunea Lazio. Și două nopți gratuite la 5 zile rezervate.

”E o modalitate de a întâmpina turiştii, dar şi de a-i invită să stea mai mult. În plus faţă de minunăţiile cunoscute, sunt multe altele de descoperit”, spune Nicola Zingaretti, guvernatorul regiunii Lazio, elatează radioradio.it

Costurile suplimentare ale inițiativei 3+1 sau 5+2 sunt acoperite din bugetul regiunii pe întregul sezon. Așa cum au procedat anul trecut și alte provincii italiene, care ofereau chiar cazare gratuită în anumite locuri, bazându-se pe faptul că turiștii aduc oricum prosperitate, pentru că sunt dispuși să cheltuiască banii pe mâncare și alte distracții. Autoritățile din Lazio anunță și că zona e sigură; rată de vaccinare a depășit acolo 50 la sută din cei aproape 6 milioane de locuitori.

Numărul turiștilor străini care vizitează Italia a scăzut dramatic, cu aproape 70%, potrivit statisticilor naționale. Iar hotelurile din Roma au pierdut lunar în jur de 100 de milioane de euro, de când a început pandemia. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel