Italia. Moldovean arestat la Ancona, după ce a cumpărat cu 300 de euro o carte de identitate de la o femeie

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Două românce, hărțuite și abuzate de partenerii lor au reușit să scape cu bine din ghearele agresorilor
Italia. Două românce, hărțuite și abuzate de partenerii lor au reușit să scape cu bine din ghearele agresorilor

Un moldovean a fost arestat la Ancona, după ce a fost verificat de carabinieri și a fost prins că a cumpărat cu 300 de euro o carte de identitate falsă de la o femeie. Acesta a fost arestat.

Ieri, 14 septembrie, în cadrul serviciilor de control teritorial dispuse de șeful Poliției din Ancona, Dr. Cesare Capocasa, agenții de poliție din cadrul biroului de prevenire generală și asistență publică a procedat la verificarea unui cetățean moldovean, în vârstă de aproximativ 20 de ani.

 

Tânărul moldovean avea cetățenie română

 

Tânărul a arătat agenților o carte de identitate românească valabilă, eliberată în anul 2021, din care reieșea că tânărul în vârstă de 20 de ani, deși moldovean, avea cetățenie română.

În urma unei analize sumare a documentului, care pe alocuri părea parțial estompat, polițiștii au decis să investigheze mai departe. De fapt, numărul de serie al documentului fusese retras, deoarece ar fi putut fi furat de la o femeie care era titularul acestuia, conform presei străine.

 

După investigare s-a constatat că documentul era fals 

 

Prin urmare, documentul a fost analizat de Cabinetul Interregional al Poliției Științifice din Ancona și s-a constatat că este "fals și susceptibil de a înșela publicul". În acest sens, cetățeanul moldovean a relatat că a cumpărat documentul în orașul Parma de la o persoană al cărei presupus prenume îl știa doar, pentru suma de 300 de euro.

Operatorii au decis să îl conducă pe tânărul moldovean la sediul Poliției, unde a fost fotografiat și identificat, după care au procedat la sesizarea organelor judiciare, în stare de arest în flagrant delict pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de documente de identitate false art. 497 bis din Codul Penal, fiind totodată sesizat procurorul de serviciu, care l-a plasat în arest la domiciliu până la audierea de validare.

Vezi și

„Îți dau 4.000 de euro dacă îl împuști”. O româncă din Italia ar fi plătit un conațional pentru a scăpa de vecin. Valentina: „Au inventat totul!”

 

Valentina B., o româncă de 35 de ani, este pusă sub acuzare de procurorii din Marsala, Italia, pentru că i-ar fi propus unui conațional să-l ucidă pe vecinul ei, în schimbul a 4.000 de euro.

Valentina, rezidentă în Strasatti, i-ar fi cerut unui român să îl omoare pe vecinul ei în schimbul a 4.000 de euro: „Dacă îl ucizi pe G.B., împușcându-l, îți dau 4.000 de euro”. Povestea a ieșit la iveală după ce românul angajat de femeie a stat și a analizat câteva ore propunerea, apoi a mers la vecin și i-a dezvăluit planurile pe care Valentina le avea pentru el. Amândoi s-au prezentat la Poliția din Petrosino unde au depus o plângere împotriva femeii.

Continuă știrea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel