Italia. Mădălina, fiica românului ale cărui organe au fost donate, face dezvăluiri: Tatăl meu a trăit pentru a-i ajuta pe cei pe care i-a întâlnit

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Mădălina, fiica românului ale cărui organe au fost donate, face dezvăluiri  Tatăl meu a trăit pentru a-i ajuta pe cei pe care i-a întâlnit
Italia. Mădălina, fiica românului ale cărui organe au fost donate, face dezvăluiri Tatăl meu a trăit pentru a-i ajuta pe cei pe care i-a întâlnit

Neculai Lamba, un român în vârstă de 54 de ani, a fost victima unui atac feroce în Viale Picciott, la Palermo, în noaptea de 16 iulie. Bărbatul a fost internat în Secția de Terapie Intensivă la spitalul Civico, în capitala siciliană. Miercuri 21 iulie, românul a murit. Fiica românului și-a dat acordul ca organele să-i fie donate.

Fiica sa, Mădălina, în vârstă de 24 de ani, are o viață dificilă și locuiește într-o casă mică de la periferia orașului Palermo împreună cu mama și fratele ei. "I-am donat organele, corneea, ca după acest sfârșit oribil să continue să facă bine altora, așa cum a făcut-o întotdeauna. Asta este ceea ce orașul și toată lumea trebuie să știe. Tatăl meu a trăit pentru a-i ajuta pe cei pe care i-a întâlnit. Da, și el avea nevoie de ajutor. Dar, de îndată ce avea zece euro în buzunar, era gata să-i cheltuiască pentru cei nevoiași.

 

"În ultimele zile îi era frică, se temea de ceva..."

 

Știu că în ultimele zile îi era frică, se temea de ceva. Mi-a spus: «Unii oameni sunt sus puși, am probleme și cineva îmi va face rău...». Da, erau oameni răi care i-au putut face rău. Îi spuneam la telefon: «Pleacă, dacă ți-e frică de ceva, întoarce-te la Florența sau la Reggio Calabria, cum făceai înainte...». Nu le-a putut spune nici măcar carabinierilor care au investigat cazul morții, pentru că nu știu ce să le spun. Dar cineva știe. Cineva trebuie să fi văzut atacul. L-au omorât cu o rangă, poate. Medicii spun că gaura arăta ca un glonț de pistol. Poate a fost un cuțit. Fac un apel ca tatăl meu să nu fie uitat, aruncat ca o cârpă. Așa cum a fost când era în viață, maltratat, discriminat, obiectul unei intoleranțe care se abate asupra vieților noastre...", a povestit Mădălina.

 

Italia. Românul bătut cu bestialitate la Palermo a murit la spital, după cinci zile. Organele sale vor fi donate


"Dacă ai bani, te tratează bine. Dacă te zbați și urci pentru a nu cădea, există persoane care te împiedică. Tatăl meu a fost un creștin care a suferit. Ca și mama mea", a msi dezvăluit Mădălina jurnaliștilor de la Corriere.

 

Cei doi atacatori, căutați de carabinierii companiei Piazza Verdi

 

Carabinierii companiei Piazza Verdi investighează cazul și încearcă să-i găsească pe cei doi atacatori. În locul în care a avut loc agresiunea, nu există camere de supraveghere, iar anchetatorii se concentrează asupra înregistrărilor telefonice pentru a reconstitui ultimele contacte ale victimei. Potrivit datelor din anchetă, la locul atacului ar exista, de asemenea, urme de sânge, altele decât cele ale victimei, astfel încât carabinierii verifică orice acces la camera de urgență a tuturor spitalelor din Palermo.

Neculai Lamba a fost lovit în cap cu un obiect contondent care i-a creat o gaură similară cu cea produsă de o armă de foc. Pe lângă leziunea gravă a craniului, care a provocat o hemoragie cerebrală, bărbatul a fost lovit violent în piept atât de mult încât a suferit o leziune pulmonară gravă, astfel că plămânul nu a putut fi transplantat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel