Italia. Femeie, atacată de o turmă de mistreți, în parcarea unui supermarket

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Femeie atacată de o turmă de mistreți, în parcarea unui supermarket
Italia. Femeie atacată de o turmă de mistreți, în parcarea unui supermarket

O femeie care tocmai ieșise dintr-un supermarket de lângă Roma a fost încercuită de o turmă de mistreți și i-a furat cumpărăturile. Incidentul a readus în actualitate o nemulțumire mai veche cu privire la prezența acestui animal în multe orașe italiene.

Un videoclip postat joi pe rețelele sociale arată mistreții care se apropie și o încolțesc pe femeie într-o parcare a unui supermarket din localitatea Le Rughe, de lângă Roma. Animalele, patru adulți și doi pui, o urmăresc pe femeie în timp ce aceasta se întoarce, încercând să se țină la distanță de animalele sălbatice. Panicată, aruncă sacoșa de cumpărături pe pământ, iar aceasta este atacată de animalele flămânde, transmite Digi24.ro.

În octombrie anul trecut, primarul Romei a ordonat o anchetă după ce o niște mistreți care frecventau orașul au fost împușcați și uciși de poliție într-un loc de joacă pentru copii de lângă Vatican. Evenimentul a stârnit protestele activiștilor pentru drepturile animalelor și a unor localnici.

În ultimii ani, fermierii italieni au protestat de nenumărate ori, spunând că mistreții fac ravagii pe terenurile lor și chiar provoacă accidente rutiere fatale. Potrivit The Guardian, mistreții ar fi responsabili pentru aproximativ 10.000 de accidente rutiere pe an în Italia. De asemenea, mai mulți oameni sunt răniți sau chiar uciși în fiecare an de mistreții care îi atacă în zone urbane.

Luna trecută, Coldiretti, cea mai mare asociație de fermieri din țară, a spus că numărul mistreților a crescut necontrolat și a cerut autorităților să intervină. Se estimează că două milioane de mistreți trăiesc în Italia, iar vânătoarea lor este o distracție populară. Carnea de mistreț este un element esențial al bucătăriei toscane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel