Italia. Facturile de la energie vor fi triplate. Ce măsuri a luat Guvernul

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

Autoritățile din Italia au anunțat, în mod oficial, cu cât vor fi majorate tarifele la energia electrică și la gaze. Oamenii sunt îngrijorați și spun că Guvernul va trebui să suporte o parte din valoarea facturilor în sistem de urgență.

Autoritatea italiană de reglementare Arera a transmis că prețul energiei electrice pentru  consumatorii casnici vor crește cu aproximativ  29,8%, în următoarele trei luni, iar cel al gazelor cu 14,4%. Astfel, italienii se pregătesc să primească facturi la energie triplate. Guvernul susține, însă, că a alocat fondurile necesare pentru ca efectele financiare să fie resimțite cât mai puțin de consumatori.

„Intervenţia guvernamentală a atenuat efectele într-o fază delicată a redresării şi a protejat consumatorii fragili” dar sunt necesare mai multe măsuri pentru a reduce costurile structurale pentru energie”, a declarat şeful Arera, Stefano Besseghini, citat de Agerpres.

Politicienii din Italia susțin că toate majorările la energie vin pe fondul creșterii importurilor, iar Guvernul nu intenționează să crească taxele, pentru acoperirea banilor care merg către compensarea facturilor de la energie.

„Executivul nu are de gând să majoreze taxele. Este un moment în care trebuie daţi bani, nu luaţi”, a dat asigurări premierul Draghi, potrivit sursei citate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel