Italia. După ce a jefuit un restaurant, a vrut să dea lovitura și într-un un magazin de tutun: român arestat

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un român acuzat de înșelăciuni în 11 țări europene a fost arestat în Columbia
Un român acuzat de înșelăciuni în 11 țări europene a fost arestat în Columbia

Un bărbat de 31 de ani de naționalitate română a fost arestat după ce a jefuit un magazin de tutun și un restaurant din Italia. Acesta mai avea antecedente cu poliția.

După o serie de verificări și investigații, forțele armate din Castiglioncello, Italia au denunțat din nou la poliție un bărbat de 31 de ani, de origine română, pentru furt calificat.

În noaptea de 6 noiembrie, în Castiglioncello, după ce a spart o ușă de acces, bărbatul a intrat într-un restaurant din localitate și a furat fondul de numerar. În urma formalizării plângerii, carabinierii au demarat investigațiile, care, susținute de înregistrările sistemului de supraveghere video, au permis să adune probe semnificative și concordante împotriva bărbatului de 31 de ani.

 

Român arestat pentru furt calificat

 

Românul a mai fost reclamat în urmă cu puțin timp pentru alte două furturi la sfârșitul lunii octombrie, tot în Castiglioncello.

Schimbul de informații cu carabinierii companiei din Livorno a facilitat intervenția în noaptea de 20 noiembrie, când bărbatul a fost arestat și prins în flagrant delict pentru furtul comis la un magazin de tutun din Livorno.

Ca o măsură suplimentară împotriva tânărului de 31 de ani, a fost emis un mandat de urmărire obligatorie, conofrm presei străine.

Vezi și

 

Românul supranumit „regele ofertelor“, trei mii de escrocherii online comise în Italia

 

Cel puțin trei mii de înșelăciuni online comise în toată Italia de Florin Z., folosind site-uri de superoferte create special pentru a înșela clienții în căutare de chilipiruri.

Florin Zaharia, supranumit „regele ofertelor“,  primit o nouă condamnare pentru o escrocherie.  În 2017, un bărbat din Como a plătit 1.700 de euro pentru niște mobilă pe care nu a primit-o niciodată. O înșelăciune pentru care Florin Zaharia, un român de 59 de ani care locuiește în Erba, a fost condamnat la 15 zile de închisoare, în continuarea celor 5 ani și 8 luni pe care le primise pentru sutele de înșelăciuni comise anterior.

În 2016, împreună cu alți opt compatrioți, fusese arestat de Parchetul din Milano pentru asociere infracțională vizând comiterea a zeci de escrocherii în fiecare zi, folosind 46 de site-uri de vânzare de diverse bunuri, dar mai ales electronice, prin intermediul cărora se comiteau un număr incalculabil de escrocherii pentru sume cuprinse între 200 și 1.000 de euro. Cel puțin trei mii de tranzacții au fost contestate numai în cadrul anchetei de la Milano, la care au apărut ulterior episoade individuale, inclusiv cel din Como.

Continuă știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel