Italia, cu un picior în groapă: Negocieri pentru evitarea dezastrului economic

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul italian negociază cu Uniunea Europeană măsuri pentru amânarea creșterii impozitului pe cifra de afaceri. O astfel de măsură ar putea avea un efect de domino în economia italiană, care ar duce în mod evident la diminuarea profiturilor companiilor și automat micșorări de salarii pe bandă rulantă.

Noul Guvern italian intenţionează să majoreze ţinta de deficit pe 2019, la aproximativ 1,4% din PIB, faţă de obiectivul de 0,8% din PIB al precedentului Executiv, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. 

11 miliarde, necesare pentru amânarea creșterii impozitelor 

Prin majorarea ţintei de deficit Guvernul va avea la dispoziţie încă 11 miliarde de euro pentru cheltuieli suplimentare, bani care ar putea fi folosiţi pentru a amâna ameninţarea unei creşteri automate a impozitului pe cifra de afaceri deoarece anterior s-au ratat ţintele de deficit. 

Precedentul Executiv a promis Comisiei Europene că deficitul Italiei va fi redus la 1,6% din PIB anul acesta, de la 2,4% din PIB anul trecut. 

Bruxelles-ul a cerut Italiei să-şi reducă deficitul şi mai mult dar Tria a afirmat marţi că încetinirea economiei nu va permite scăderea cheltuielilor. 

Sursele susţin că planificata majorare din 2019 va fi prezentată Comisiei Europene ca "o creştere unică care nu va afecta deficitul structural". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel