Italia. Cerșetoare româncă, care se prefăcea surdo-mută, ar câștiga 2.000 de euro pe zi. Carabinierii au săltat-o imediat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cerșetoare româncă agresivă, îndepărtată de polițiștii din Padova
Cerșetoare româncă agresivă, îndepărtată de polițiștii din Padova

În seara zilei de 31 martie, doi carabinieri, îmbrăcați în civil, din comanda provincială Treviso au observat, în parcarea unui supermarket din localitatea Casier, o tânără care se apropia de clienți, gesticulând și arătându-le insistent o hârtie. Ca să scape mai repede de tânără, unii dintre clienții magazinului îi dădeau bani.

Militarii au devenit suspicioși, mai ales că, din când în când, un bărbat se apropia de tânără și îi spunea ceva la ureche.  Unul dintre carabinieri, care era îmbrăcat în haine civile, s-a apropiat de femeie arătându-se interesat de actul pe care acesta îl  prezenta tuturor clienților. Respectiva hârtie s-a dovedit a fi un „certificat pentru persoanele surde și cu dizabilități fizice”. Mai jos era o listă, în care cei care ofereau ajutor bănesc își puteau scrie numele, suma donată și semnătura.

În momentul în care s-a apropiat și complicele tinerei, carabinierul s-a identificat. În urma verificărilor, s-a stabilit că certificatul era  falsificat, iar femeia nu era nici surdă și nici mută, scrie ilgazzettino.it

În interiorul mașinii celor doi cetățeni români, fără domiciliu fix, au fost găsite și confiscate mai multe bancnote de diferite valori, dar și mai multe certificate false, privind anumite afecțiuni.

În total, este vorba de 2000 de euro, mai exact suma adunată într-o singura zi de cei doi români: un bărbat de 33 de ani și partenera sa de 20 de ani, au transmis carabinierii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel