Italia. Bebelușul de nici 6 luni al unei familii de români a murit. Familia nu a avut bani nici de sicriu. Samuel a fost înmormântat din mila publică

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Micuțul Samuel Rocco Durcan nu a apucat să trăiască nici măcar 6 luni, când s-a stins, în spital, din cauza unor malformații cardiace. El a fost înmormântat după ce o fundație a intervenit pentru a-l prelua din spital.


Părinții lui, Cristina și Nicolae, de naționalitate română și locuitorii din Rosarno nu au avut posibilitatea de a lua trupul micuțului din spital din cauza condiției lor modeste.  Fundația „La Casa di Giacomo” s-a implicat și astfel, după 45 de zile de când corpul lui plăpând a încetat să mai lupte, micuțul Samuel Rocco Durcan a fost înmormântat.

Bebelușul de nici 6 luni a Cristinei și Nicolae a murit din cauza unor probleme cardiace la Spitalul San Vincenzo din Taormina. Era 13 decembrie 2019 iar până atunci părinții săi au fost întotdeauna în cele 6 luni de viață lângă micuțul Samuele, care până atunci a cunoscut doar unitatea de terapie intensivă de chirurgie cardiacă și a fost supus la trei proceduri chirurgicale. Născut pe 21 iunie 2019 la Spitalul Reggio Calabria, în cea de-a douăzeci și opta săptămână de sarcină, el a fost apoi transferat cu ambulanța la Taormina din cauza unei malformații cardiace.

Părinții au acum unde să își plângă micuțul

 

Supus la 3 intervenții , în ciuda faptului că s-a luptat ca un mic războinic, inima lui mică nu a reușit să răzbată și, chiar înainte de Crăciun, a plecat la ceruri, lăsându-și părinții cu un gol imens în suflet.

Părinții, și așa distruși de pierderea copilului, nu au putut face față financiar și transportului și îngropării trupului micuțului, așa că au fost obligați să-l lase la spital în Taormina în speranța că cineva i-ar putea ajuta financiar să își ia copilul și să îl îngroape creștinește, având o cruce la căpătâiul căruia să plângă.

Trupul fără viață al bebelușului celor doi tineri români a ajuns, după aproape 7 săptămâni de la  deces, să âși doarmă somnul de veci în cimitirul din Rosarno, aproape de părinții și fratele lui. Fundația „La Casa di Giacomo”, care se ocupă în special de copiii cu boli de inimă, a citit știrile din ziare și a decis să intervină pentru a se ocupa de transport și cheltuielile de înmormântare. Acum, Samuel va avea și o placă în memoria lui în cimitirul din Rosarno, relatează il Reggino.it.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel