ITALIA, anunț fără precedent: Renunțarea la moneda EURO, tot mai luată în calcul

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Carlo Borghi Aquilini, liderul partidului Lega și preşedinte al comisiei de buget-finanţe a Camerei deputaţilor din Italia, aduce din nou în discuție posibilitate aieșirii Italiei din zona Euro.

„Euro e o chestiune dăunătoare, dar renunţarea la moneda unică nu poate fi o treabă unilaterală”, afimră Carlo Borghi Aquilini, preşedinte al comisiei de buget-finanţe a Camerei deputaţilor din Italia, cunoscut economist eurosceptic al partidului Lega.

Aquilini susţine sus şi tare ideea Italexit, explicând că recentele vorbe ale lui Matteo Salvini privind moneda unică europeană – „Euro este la urma-urmei ireversibil” – nu ar fi chair un pas înapoi făcut de Italia. „Salvini spune ceea ce am afirmat de o sută de mii de ori, numai că există interesul din partea cuiva de a agita o dezbatere inexistentă”.

El reiterează ideea partidului său: „Am informat asupra daunelor monedei unice înaintea tuturor. Lega a spus mereu că acţiunile unilaterale sunt de evitat. Dacă vor exista proiecte împărtăşite cu alte naţiuni pentru a schimba politica monetară a Eurozonei, le vom lua în considerare cu interes şi, în orice caz, vom fi gata să apărăm interesele italienilor în caz de atacuri financiare”, a declarat liderul Lega citat de Il Giornale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel