Italia. Afaceriști români, experți în falimentarea propriilor companii și evaziune fiscală: Prejudiciu de aproape un milion de euro

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Garda financiară (Guardia di Finanza) a arestat un cuplu de români, în vârstă de 40 de ani, a percheziționat mai multe companii din sectorul logistic și de transport, patru companii au fost falimentate intenționat, punând ca administrator un alt român, de 22 de ani, venit de câteva zile în Italia. Prejudiciul estimat în dauna statului italian se ridică la aproape un milion de euro.

Militarii Comandamentului Provincial din Vicenza al Gărzii Financiare au pus în aplicare două mandate de arestare preventivă emise de judecătorul de investigații preliminare al Tribunalului din Vicenza împotriva a doi soți români - un mandat de arestare preventivă împotriva lui M.A., 49 de ani, domiciliat în Valdagno și un mandat de arestare la domiciliu împotriva lui P.P., 47 de ani, domiciliat în Valdagno, antreprenori din Valea Agno.

Cei doi au fost administratori de drept și de fapt a patru societăți comerciale supuse procedurii de faliment, în legătură cu multiple infracțiuni, de la bancrută frauduloasă cu acte și bunuri, la sustragere frauduloasă de la plata impozitelor cu un prejudiciu financiar cuantificat la peste 900 de mii de euro, precum și pentru spălare de bani. În plus, în provinciile Vicenza și Padova au fost efectuate diverse percheziții la sediile societăților implicate, la ordinul Parchetului din Vicenza.

Afaceriști, români în Italia, prejudiciu de aproape un milion de euro

 

Ancheta a relevat că soții români sus-menționați, împreună cu alte două persoane fizice, administratori ai acelorași societăți, au gestionat de-a lungul timpului un sistem ilicit complex și bine pus la punct, constând în crearea și administrarea de societăți pe acțiuni și societăți fantomă, care își desfășoară activitatea în același domeniu de servicii și logistică, cu intenția prestabilită de a nu-și îndeplini obligațiile fiscale și de asigurări sociale, pentru a putea presta servicii către terți, pe piața de referință, la prețuri extrem de competitive.

Acest modus operandi a dus la declararea falimentului și la lichidarea silită a 4 societăți, ceea ce a generat prejudicii financiare considerabile.

Pe parcursul anchetei s-a constatat că 36 de vehicule de marfă au fost scoase din "masa falimentară", dintre care opt au fost transferate în mod fraudulos către alte societăți comerciale aparținând acelorași suspecți, iar alte două au fost localizate în străinătate, tot prin ascunderea documentelor contabile ale societăților în cauză.

 Paravan“ - un român de 22 de ani, recent venit în Italia

 

S-a constatat că, în încercarea de a se sustrage de la responsabilitățile falimentului, sediul social a două dintre societățile falite a fost transferat fictiv la Milano pentru a căuta o "amnistie fiscală" nejustificată într-o zonă metropolitană cu o densitate mare de afaceri, cu numirea ca administrator formal, a unui "paravan", un bărbat de naționalitate română care la data faptelor avea 22 de ani și se afla în Italia de câteva zile.

Operațiunile Gărzii financiare de ieri, constând în aplicarea măsurilor asigurătorii personale menționate mai sus (1 ordonanță de arestare preventivă în penitenciar și 1 ordonanță de arestare preventivă la domiciliu) și în executarea contextuală a diferitelor percheziții locale la cei 4 subiecți și la sediile societăților comerciale care le sunt asociate, precum și la sediile a doi consultanți fiscali, au permis întreruperea repetării conduitei infracționale care era în desfășurare și care a fost depistată în cadrul cercetărilor, relatează la piazzaweb.it.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel