Italia. 100.000 de muncitori români riscă să nu mai ajungă în podgorii. Viticultorii sunt disperați: „Îi testăm noi, gratis“

Confagricoltura (Confederația Generală Italiană a Agriculturii) și Coldiretti (Confederația Națională a Fermierilor) au cerut Guvernului italian adoptarea așa-numitei „carantine active” pentru lucrătorii din România și Bulgaria, țările din care provin majoritatea muncitorilor sezonieri din podgoriile Italiei

Lumea vinului vede cel mai important moment al producției tot mai aproape și se teme că ar putea cel puțin 100 de mii de muncitori care vin din România în fiecare an pentru acest sector agricol, din cauza carantinei obligatorii la care sunt supuși cei care vin din România, după o ședere de minim 14 zile.

Președintele Coldiretti Ettore Prandini,a trimis o scrisoare ministrului sănătății, Roberto Speranza, cu referire la extinderea stării de urgență, solicitând posibilitatea de a găsi soluții alternative pentru a evita compromiterea serioasă a rezultatului întregului an agricol.

„Daune uriașe asupra întreprinderilor agricole, acum devenite și mai evidente din cauza coronaviruslui, care limitează ajutorul  lucrătorilor agricoli străini, pornind de la români, cea mai prezentă comunitate din mediul italian, cu 100.000 de lucrători sezonieri blocați de ordonanța legitimă care prevede carantina pentru cetățenii care au stat în România și Bulgaria în ultimele 14 zile", semnalează președintele Coldiretti, Ettore Prandini. „Companiile agricole s-u declarat imediat disponibile să își asume costurile testării lucrătorilor străini pentru Covid, pentru a le oferi posibilitatea de a participa la operațiunile de recoltare“, încheie președintele Coldiretti, citează Italia a tavola.

[citeste si]

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI


Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy