Italia. Poveşti de groază din spitale, investigate: Medicii au spart echipamentul anti-incendiu pentru a lua măştile. Comenzi cu echipamente necesare, "uitate"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
covid_medici_echipamente
covid_medici_echipamente

Medicii și asistenții medicali ai spitalului Alzano Lombardo au ajuns să spargă sticla lăzilor de stingătoare, să ia măștile care erau în interior și să le folosească în secție. Și asta s-a întâmplat, în Val Seriana, după ce primii pacienți au dat rezultate pozitive, pe 23 februarie, iar coada din camera de urgență a început să se prelungească excesiv, plină de oameni care nu mai puteau respira, scrie corriere.it. 

Cele câteva echipamente de protecție care se aflau deja în spital au fost epuizate în 24 de ore iar personalul s-a trezit "în aer".

Iar povestea despre cutiile sparte, un gest disperat, a ieșit din mărturiile lucrătorilor din sănătate, auzite la Parchetul din Bergamo: era într-adevăr o chestiune de stingere a unui „incendiu”, cel al infecției, care se avea loc în spital de zile întregi și risca să copleșească pacienții și personalul, notează aceeaşi sursă.

 

Criză de echipamente

 

Mărturii dramatice, care se adaugă la o serie de îndoieli ridicate ieri de Raport, privind distribuirea echipamentelor de protecție de către regiunea Lombardia către agențiile teritoriale sociale și de sănătate.

Între 27 și 29 februarie, centrul de achiziții al Palazzo Lombardia, spa Aria, ar fi trimis, de exemplu, 35.700 de măști ffp2 la Lecco şi la Como, Monza și Varese, patru provincii în care datele infecției nu erau comparabile, la momentul respectiv.

Jumătate dintre acestea ajunseseră la Asst în Seriate (care coordonează și Alzano). Și, din nou, pe 11 martie, 4 costume de protecție au mers la Bergamo Asst, în timp ce la celelalte patru provincii au fost trimise 17. Într-un e-mail către colegi, directorul administrativ al Seriate, Luca Vecchi, a transmis cu amărăciune: 'Ne vor da aceleași haine ca în Valtelina, care în acest moment are 8 cazuri pozitive'.

 

Teste şi căşti: „Unitatea regională de criză a uitat să trimită comanda”

 

Alarma a fost trasă și în legătură cu testele tampon, de către șeful de Medicină a Muncii, care a scris conducerii sale prin e-mail că nu poate efectua „supravegherea sănătății personalului”, neavând la dispoziție testele. Se numea Marino Signori: a murit de Covid. Se mai întâmplase și altceva, între Seriate și Alzano.

Pe 14 martie, conducerea spitalului a cerut aprovizionarea cu căști c-pap, care ajută la respirația celor care nu pot inhala suficient oxigen. Bergamo și Val Seriana au fost copleșite de Covid. Dar pe 16 nu sosise încă nimic și, prin e-mail, spitalul întrebase Aria ce se întâmplă, de ce această întârziere.

Un răspuns dezarmant:

„Unitatea regională de criză a uitat să trimită comanda”.

Este o poveste pe care Parchetul din Bergamo vrea să o investigheze: în evidență sunt și mărturii ale rudelor victimelor.

Cineva a raportat că în dosarul mamei decedate, c-pap a fost indicat ca fiind esențial, dar nu a fost folosit niciodată, deoarece nu era disponibil.

Citeşte şi: Italia. Restricţii în mai multe regiuni, în vigoare de astăzi. Ce zone urmează să intre pe lista "roşie"

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel