Israelul a început vaccinarea tuturor cetățenilor de peste 16 ani

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
pacienti_covid_israel
pacienti_covid_israel

Autoritățile au anunțat că vor extinde de pe 4 februarie vaccinările anti-COVID-19 pentru a include toți cetăţenii, din Israel, cu vârsta de peste 16 ani. Acest lucru se întâmplă după ce au fost vaccinate, în Israel, în primele două etape personalul medical, grupurile de risc de vârstă și profesionale 

Recent, premierul Benjamin Netanyahu şi-a exprimat speranţa că o campanie rapidă de vaccinare şi un al treilea lockdown la nivel naţional vor permite redeschiderea economiei în luna februarie. Însă, numărul cazurilor grave şi al deceselor a crescut brusc, în principal, din cauza noilor variante de coronavirus extrem de contagioase.

Israelul a înregistrat până în prezent 663.665 de contaminări şi 4.888 de decese provocate de COVID-19. Aproximativ 35% dintre cei 9 milioane de locuitori ai Israelului au fost vaccinaţi cu vaccinul Pfizer, a anunţat Ministerul Sănătăţii, însă creșterea zilnică a numărului de persoane vaccinate a fost în medie de aproximativ 2,5% săptămâna aceasta, în scădere de la 3,05% săptămâna trecută şi de la 3,3% săptămâna precedentă.

Începând de pe 4 februarie, în Israel, orice persoană cu vârsta de peste 16 ani se va putea vaccina. Copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani ar putea fi vaccinați începând cu luna aprilie, însă în cazul celor de sub 12 ani procesul va mai dura cel puţin încă un an.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel